onsdag 23 januari 2008

Over and out

Det känns lite lyxigt att gå på salong bara för att få sig en hårinpackning. Men det var det värt. Det känns mjukare och friskare - eller inbillar jag mig?
Storhandlade på Lidl men det blev cirka hälften av vad jag borde. Man ska ju orka bära hem det till lägenheten också.
På TV visade de den gamla Ivanhoe, den som inspirerade den fantastiske Dick Harrison till att bli Sveriges bästa historiker. Såg en snutt medan jag åt min lunch och kunde konstatera att den var bättre än 1982 års upplaga. Fast männen var snyggare i den. Frillorna från 50-talets uppfattning om medeltid var inte att leka med. När jag var liten och såg den med min mamma, kommer jag ihåg särskilt en scen på tornerplatsen. När Ivanhoe väljer Rowena som Queen of love and beauty framför Rebecca. Jag såg hennes min och frågade mamma hon sa: hon är svartsjuk. Länge trodde jag att alla mörkhåriga kvinnor var svartsjuka på blondiner. Jag förstod inte ordets innebörd. Förknippade det med färgen på håret.
Fast det kanske är sant. Att dark ladies är avundsjuka på blondiner. Och när jag växte upp ville ingen vara rödhårig!
Vi vill alltid vara nåt annat än vad vi är. Livet är hårt och orättvist. Eller rättvist om man har ett mycket, mycket längre perspektiv. Eoner typ.

Träffade min granne, blev inbjuden på fika. Det var ett tag sedan. Långt innan min resa för att vara exakt. Jag kommer in i lägenheten och undrar var hennes Maja (katt) har tagit vägen. Hon blev sjuk och dog av ålderdom i november svarade hon.
De kommer och går de små liven. Bävar när det händer igen. Hoppas på dröjsmål den här gången.
Verkligen.
Borde fixa något att äta men tappade matlusten helt efter dagens mailskörd trots en trevlig dag i övrigt. Det finns liksom inga förmildrande...

"The lord tells me he will get me out of this mess but he is pretty sure your fucked".
Kommer ihåg att det fanns en bok med filmcitat på Designtorget en gång i tiden. Jag undrar om den finns kvar.
Det är så trevlig att strö citat runt i kring sig när de egna orden tryter, vilket händer alltför ofta. Fast allt finns ju på nätet - har jag hört.
Har du googlat på dig själv? Känt citat från nån jag känner: (jo, jag har faktiskt kompisar!) om du inte finns på nätet, så finns du inte.
Å, det var längesedan man gick till bokhandeln Hedengrens vid Stureplan (finns inte längre). Nere i källaren fanns det massor av trevlig filmlitteratur. Man tog en bok och satte sig i det där runda rummet i mitten och bläddrade lite förstrött i nåt aktuellt. Det var där jag köpte manuset till Glenn Close-filmen "Farligt begär". Det var där jag köpte "Pride and Prejudice"- på engelska. Läste hela boken högt för det vackra, poetiska språket.
Lät inte så bra med min darriga stämma men Jane Austen - vilken författarinna!
Vet ni att när jag var i Bath första gången och åkte på rundtur och man pratade om "the famous novellist Jane Austen" visste jag inte vem hon var! Det var innan alla fantastiska filmatiseringar slog till i TV- och filmvärlden. Nu har man till och med gjort en film om henne.
Snart är den här dagen till ända och det kan ju lika bra vara det. Imorgon är en ny med andra möjligheter.
Ibland önskar man att vissa saker var ogjorda. Ibland spelar det liksom ingen roll. Tror inte en sekund på när kändisar svarar på frågan om det finns aspekter i deras liv som de ångrar. Men bara för att det väljer att säga att de inget ångrar så gör de säkert det i alla fall- precis som alla andra. Det står dem fritt att svara på frågor hur de finner för gott. Ibland handlar det om skydd. Och är det nåt kändisar måste tänka på är det att täppa igen alla hål där journalister smiter in.
Hm.
Jag är ingen kändis. Tack och lov! Vilka smarriga historier och plasskelett ni skulle kunna komma dragandes med. Ni har säkert någon bild på mig där jag ser ovanligt ful ut, med någon konstig min eller fem dubbelhakor.
Står hellre bakom än framför - om man säger så.
Over and out.
Matlusten är tydligen tillbaka!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer du ihåg när vi var på Hedengrens filmavdelning och pratade om någon film (kommer inte ihåg vilken) och får en kommentar bakom ryggen på oss från Reine Brynolfsson?
//A

Anonym sa...

JA! Jag tänkte skriva om det men kom ihåg att jag har nog gjort det vid tillfälle eller har jag?
/Iona