fredag 11 januari 2008

Äntligen helg

I Sverige klarar vi bara av ett korståg åt gången: är det inte krig mot sockret, så är det transfetter, för att övergå till kolhydrater. Därfter ska vi jaga glödlampsbovar eller förfasas över köttfärsen på ICA. Nu ska man gå man ur huse för plaskassarnas skull.
Allt detta tillsynes för att mediakarusellen ska fortsätta snurra. "Så här hottar du upp din dator, lista på de rikaste i din kommun, GI-expertens frukosttips" varvas med ena larmrapporten efter den andra. Ord som kaos och katastrof har tappat all sin betydelse. Under tiden sitter vi och gäspar mätta, trötta och är mycket blasé.
Åt frukost vid TV:n som vanligt i morse och funderade snäppet lite djupare på de nysläppta gisslan i Colombias djungel och de stackarna som blir torterade på Guantanamobasen, vilket är förfärligt. I ordets rätta bemärkelse.
Vad förväntas man göra?
Borsta tänderna och undra varför livet är så oromantiskt.
Vad är lökens kärna - egentligen?

1 kommentar:

Anonym sa...

"Ban the Bag" är en ganska stor internationell rörelse. Att vägra använda plastpåsar sparar en massa olja, energi, äckliga utsläpp som stackars djur får äta upp, samt inte minst...du slipper vara en obetald reklampelare.