lördag 19 januari 2008

Fönstret på TV-världen

MorgonTV på lördagarna har ett inslag "Gör om mig". Rätt uttjatat koncept kan tyckas. Denna morgon var det Ing-Britt från Harads - ingen jag känner - en något äldre dam kanske 55+ eller nåt. Vilken lyckad omstyling! De hade klippt och färgat hennes hår mörkbrunt. Inte särskilt mycket men vilken skillnad. Det klädes-set hon valde var en koltliknande rock (mitt på låret, lite utsvängd) i blålila ull med klädda knappar. Jättesnygg - lite medeltid - och damen blev minst tjugo år yngre. Bara det att hon fick ögonbrynen färgade gjorde susen.
Det är kul när de som ansvarar för gör om mig just i det här programmet tar i beaktning hela personens profil: jobb och intressen. De verkar vara mycket lyhörda inför vad som passar just den här människan.
Nästa inslag var en reporter i en nationalpark i Sydafrika. Han gick omkring i bushen med en guide som förklarade alla möjliga ting. Sen var det frukost. Ja, inte satte de sig på marken och schyvlade i sig uppkokad gröt eller nåt. Nä, det var full B-B-Que med grillat griskött, stek lök och tomat och massor med frukt. Och boendet... påminde om gamla tider med paviljong, mattor och regissörsstolar.
Så gled en giraff förbi och de satt på bästa parkett med kameran i högsta hugg.
Tillrätta lagt var ordet som kom upp i huvudet. Undrar vad prislappen hamnade på, SVT?
Fast djuren... spana in en giraff och noshöring. Vilka märkliga djur. Grunna. Hlsen på giraffen ser ut som nån har lekt i photoshop och noshörningen. Om noshörningen vet ju jag följande eftersom jag nästan har blivit jagad av en i Nepal. (Man kan alltid krydda reseberättelser - det är fullt tillåtet): den ser dåligt och springer inte så fort. Så nu vet ni det i fall ni står inför en sådan på Sveavägen.
Det verkar vara kojväder idag men en promenad ska det bli ändå.
Jag har köpt ett nytt tangentbord, vackert svart och ett jätteskönt tangentnedslag.
Skulle kunna skriva en hel bok utan att bli trött men jag har inget att skriva om utom en katalog med kluriga titlar.
Titlar men inget innehåll.
Det är som SCA-grupper utan medlemmar.

Inga kommentarer: