fredag 2 november 2007

Porr bryter ned människan

Berth Millton - porrkungen i exil - har planer på att köpa AIK för att få bukt med buset. Men tillåt mig att le snett. OM jag vore AIK:are (hatar fotboll - eller är likgiltig inför det) skulle jag genast bli Djurgårdare. Det är ju en vacker tanke att få bukt med buset. Men han producerar PORR! Vilket kan i förlängningen kopplas ihop med just - våld.
Jag hoppas verkligen att porridealet är en trend som vi kan sen kollektivt förfasa oss över. Men att skolungar visar halva arslet (jag är ointresserad av springor!) och brösten (bröst också) nästan hänger utanför tröjan, visar ju inget tecken på det. Muslimernas klädkod verkar nästan som ett alternativ i jämförelse.
Britney Spears som har valsat omkring i tidningarna världen över, har sansat sig (skulle man tro) och kommit ut med en ny, helt otippat hyllat album. Har tittat på videon och det är nästan som man skäms - å hennes vägnar. Hon kråmar sig runt en stripppåle, det är samma gamla vanliga white trash-utmanande skit, väser fram: "Gimme more" (ja, inte är det glass hon vill ha mer av) och jag bara undrar varför etablerade artister måste låna ut sig till det här. Känslan som förmedlas - det känns tvunget och jag tycker så synd om dem. Jag kan inte heller låta bli att tänka på alla dem som gör sånt för att de måste, offer för trafficking. Jaha, säger försvararna skillnaden är att de här tjejerna vill. OCH HUR KAN DU VARA SÅ SÄKER PÅ DET vill jag skrika. Jag vill inte omyndigförklara varken tjejer eller killar i sig men kollektivt har de gått på en bluff och det är den om den sexuellt utmanande människan som någon att beundra. Det här är en sexualitet som har mycket lite med den egna individen att göra. Det är ett spel, en roll, ett agerande som kommer utifrån. En äcklig, fuktig kravfylld blöt filt av billig ylle.
Det är inget att beundra. Beundra hellre den som bejakar sig själv, är en tänkande, solidarisk, empatisk människa med förmåga att ta ett steg tillbaka när det krävs och bygga upp sin integritet och egenvärde när rustade soldater är redo att ta över.

Läser också på Aftonbladetshemsida om en sexskandal i Sydafrika, där Big Brother-deltagare våldtog berusad tjej - inför kamerorna! Och man sänder skiten.
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article1153803.ab
All over the world - vad är det som sker med människan? En sån degradering och brist på mänsklig respekt? Det är nåt korkat, ointelligent, repulsivt och sjukt. Jag vet - jag återkommer till det här ofta men jag kan inte knäcka nöten.
Nöten är den om människan som individ som inte vet vem hon är, vad hon vill, vad hon ska avstå ifrån och vad hon kan kräva.
Det är en vilsenhet som passerar alla gränser.
Och i kulisserna står religiösa grupper redo att guida dig rätt. Frågan är om de vill dig väl?

Inga kommentarer: