fredag 2 november 2007

Jag packar och regeringen gör bort sig

Visst är det svårt att packa. Man packar för i regel för mycket. Första åren när jag var i Boden hela sommaren, packade jag för mycket. Eller fel. Flera långärmade, "snygga" blusar fick följa med. Jag hängde in dem i en garderob, för att aldrig ta ut dem på hela sommaren. Jag chavade runt i t-shirts och shorts. Varför skulle jag klä upp mig? Fast det handlar inte bara om det, det handlar om vad du gör under din vistelse. Kläderna ska ju passa och vara praktiska. Hemma klippte jag gräs, badade i poolen, fixade på gården, lagade mat, hängde runt. Det var sommar - vad trodde jag - långärmade, indiska blusar var liksom i vägen.
Nu när jag åker till Argentina blir det givetvis en annan femma. Men vilken slant det blir är svårare att avgöra. Jag vill gärna resa lätt men jag tror inte det kommer att bli av. Jag ska visserligen bara vara borta i två veckor men resan är av en annan natur än en vanlig luff. Jag ska bo hemma hos folk, en resa som i mångt och mycket kommer att bli ett litet minivardagsliv också.
Och vi kommer att gå ut. Så finkläder måste med. Jaja. Sen är det där med favoriter. Och kläder som står i kö för att bli favoriter men som aldrig får en chans för überfavoriten är med.
Lyxproblem indeed.

Åsså regeringen som krackelerar. Vi på andra sidan står vid sargen och fnittrar förtjust. Där försvann ytterligare några procentenheter. De åker ut nästa gång. Så hör jag på nyheterna om hon som ska ta över hon som söp för mycket. De säger nåt i stil med att även hon har anlitat svart arbetskraft. Hahaha! Skrattade högt.
Men skrattet fastnar gärna i halsen. Schenström, suputen, får en fet fallskärm på 2 miljoner trots att hon sa upp sig själv - fast i de här sammanhangen kanske det inte spelar någon roll. De får pengar i alla fall.
Skrattet fastnar för nu börjar den här regeringen kosta en hel del. Om varje avhoppad och sparkad medarbetare har fallskärmar, så kommer det att bli en dyr affär - för du & jag. Små nötter i ett stort sammanhang. Men så är det med allt.
Då är det bättre att Reinfeld & c:o åker ut på grund av sin politik, snarare än krognotor och svart arbetskraft.

Det som är att notera, hur oändligt korkad man kan vara. Förstår inte människor i maktens värld, att de har en ficklampa i nyllet ungefär hela tiden de sitter på Rosenbad? Vad är det de inte förstår? Förstår de inte att media - det är medias roll - kommer att granska listor, samtal och krognotor i jakt på en nyhet? Vad är det inte de förstår? Eller tror man att man är oövervinnerlig?
Det här är folk som har feta löner. Människor med så mycket pengar BEHÖVER INTE anlita svart arbetskraft. De behöver inte handla och utföra tjänser på skattepengar.
Jag skulle vilja att det fördes en debatt om det här innan det sker skandaler. Vad händer med människan som individ när hon får mer makt och pengar? Blir alla korrumperade? Och i så fall - är det nåt vi ska acceptera?
Det kanske är hyckleri - men den lilla människan vill skaffa sig fördelar baserat på nickels & dimes, vilket jag anser är lättare att svälja. När den maktfullkomliga eliten gör det, handlar de om miljoner, miljoner som är våra pengar. Eller rättare sagt - pengar som skulle kunna göra så mycket mer nytta än att vidga deras konton och renovera deras Djursholmsvillor.

Personligen tycker jag det är förkastligt att sitta och supa med en man, pussa på honom när man är gift. Men det är min högst privata åsikt. Om det har väl ingen kommenterat?

Inga kommentarer: