torsdag 1 november 2007

Jag ÄR kul - varför har ingen förstått?

Filmtips! (samma) - Jag har sett en fantastisk film "Hairspray". Ska du pigga upp dig med nåt i höstmörkret så är det den. Ska du stärka dig med nåt så är det den. Ska du se nåt och sitta i stolen och hoppa av förtjusning så är det Hairspray du ska se. Vill du uppleva charm -Hairspray. Bara att se John Travolta pull it off. Igen. Vilken skådespelare. Det är en otroligt proffsig film men inte perfekt utan hjärta. Jag önskar jag hade sett den på annat vis.

Trodde inte mina ögon men Kameradoktorn har återuppstått som fågeln Fenix. Öppnar i mitten av november på Birger Jarlsgatan (mitt emot Zita) i nytt regi, lite annat sortiment men namnet är kvar. Traskade förbi och kunde inte låta bli att slänga upp dörren och skrika hej. Jag blev väl mottagen.
Nordicphotos har godkänt några av mina nyinskickade bilder. Mammas hus - i renoveringstaget - är förevigad och finns "därute". Ska skicka in några av de andra, original style, också så får vi se.

Låttips! Martina McBride "If I had your name" (pop-country). Hörde den på gympan för några veckor sedan och blev förtjust. Lyssna också på Timbaland feat. en hel bunt "The way I are" (tung syntig R'n'B). Helt otippat mig. Gillar mörk synt. Men det måste finnas nån hook. Gillar inte R'n'B i övrigt.
Vintips! Chakana (nytt på Systemet från... Argentina!

Fast jag kan ge ett annat filmtips - inte en ny film dock men du har säkert missat den.
"Straight story". En film av David Lynch. Men tror mig - det är inget som David har gjort tidigare. Så är du ett fan av tjorv, konstigheter och mystik så är Straight story varm, rak och innehållsrik.
Världens gulligaste gamle man är med i filmen. Han var med i serien "Anne på Grönkulla" som gick på 90-talet. Och vi som kan vår Anne ler brett och tänker om han ändå hade varit min morfar. Skådisen är tyvärr död idag - som alla goda män är.
Min äldsta bror älskar Straight story - så mycket att han vill åka gräsklippare mellan Älvsbyn och Boden.
Varsågod! Vad stoppar dig mer än diskbråck? Vänta till våren.
Annat låttips! "Shoot high, aim low" Yes. Det finns nåt sorgligt, men friskt lite Tulo i munhålan, över dem. Gillar sorglig musik eller extremt uppgiggande.
Ett till låttips! Thin Lizzy "Do anything you want to" om du vill pigga upp dig, stärka självförtroendet.
Sånt är viktigt - även om det är en fasad. Så kan man tycka om Hairspray - att det går lätt, att det är gulligt. Men va fan om vi inte psykar oss till det - hur ska vi annars förändra oss och världen.

Katt-tips! Rödluvan!!! Alltså - vet ni hur egoboosting det är att en sån vacker och söt liten sammetsgrej tittar på dig med kärlek i blicken och blinkar och skickar ut info som innehåller bara hjärtan och värme? Hon förstår allt jag säger och det är mer än somliga av mina kompisar!
Fatta att jag hittade henne på nätet - undra vad man mer kan hitta?

Allt verkar vara Argentina just nu. Insomnia tvingade mig att glo på burken igår. Sent. Sent brukar det vara FBI, Forensic, Extrema överlevnadskonster, deckare från 90-talet, Jay Leno och Conan O´brien. Men också fotboll från Argentina. Maria har varnat mig: alla i Argentina är helt galna och jag - I couldn't care less. Verkligen. Bäst jag aktar min tunga eller hamnar i diskussion. Tittar inte fem sekunder extra på fotboll om jag inte måste men nu glodde jag lite. Försökte titta på varje enskild individ som började bete sig hulliganaktigt. Vad gör du en vanlig tisdag? tänkte jag. Men när jag kom på mig själv - va fan - så jag bytte kanal och sen blev allt svart. Vaknade nån stans mitt i. Hade somnat ifrån allt och drömde om George W Bush. Jepp amerikas president. Han hängde från takkronan och jag sa: where the hell did you come from? Underbar dröm. Var får man allt i från? Vem behöver Magic mushrooms när hjärnan funkar så här?
Är den nån som fattar hur kul jag är?
:-)
När jag köpte en kontakt-adapter visade det sig att försäljaren hade kontakter i Argentina och Uruguay. Han föredrog det senare. Klippte mig idag - inget fancy - Mariannes kollega hade varit där.
Innan - inget Argentina. Nu - hör jag spanska på gatan funderar jag. Så är det. Det man fokuserar på - emerge. Om det är så - vad säger det oss? Tänk - och du ska få.
Clooney, Clooney, Clooney - varför händer inget?
Jag sa ju att jag var kul.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är rolig min vän! Kram Star(r)