söndag 3 maj 2009

Blandade tankar

SOVMORGON En fantastisk sovmorgon med bacon & ägg, Robinson och en tacksam katt. Krälade runt i sängen och njöt. Varför blev jag så utpumpad igår? Någon form av vätskebrist eller var jag bara allmänt trött? Benen var tunga när jag släpade hem två tunga väskor sent i går kväll. Benen värkte, den typ av värk som man, i alla fall jag, kan få när man sitter i drag. Trots värmen igår, blåste det lite kallt. Satt i skuggan, letade resor, skrev brev och blev nedkyld helt enkelt. Sen gick det bara utför för mig!
***
TORRA HÄNDER Mina händer är konstant torra. Obehagligt torra. Jag kan betala ganska stora pengar för en kräm som är nåt att ha. Jag betalar inte en spänn för ett dyrt märke som har samma skitinnehåll som billigt skit och bara som i slutänden bara torkar ut händerna.
Lycklig är jag som fick en burk av syrran. En afrikansk kräm som heter Karité. Googlar på ämnet och får fram att det är nån växt/buske/träd-typ. Jag ska köpa mer av den.
Sen är det väl en fråga om tycke och smak men jag gillar doften - vanilj.
***
ROBINSON På tal om Robinson: det fantastiska crescendot förra veckan planade ut något. Grabbpakten (tjoho! Girlpower) splittrades och kröntes av Christians patetiska tal till nationen. Men han fick sitt straff.
Det är möjligt eller snarare troligt att kraften av redigering och filmklippning alltid vinkar hur en händelse och en person framställs. Man lyfter fram enskilda individer som bad guys only, utan att visa andra sidor. Just för att det är så, just för att massor av säsonger av sådana här utröstningsprogram har vistats på TV, borde man förstå nånstans att sitter man framför kameran och lägger fram långa haranger av strategiskt utrösningssnack och illvilliga kommentarer om andra medverkande, ja, då framställs man som den förmodligt dryga person man är.
Jag hade inte heller pallat med grabbsnacket på ön.
Men å andra sidan är det mycket jag inte hade pallat med.
Det är lätt att ligga bland limefärgade kuddar i mjuk säng och ha åsikter.
Tack för det fria ordet!
***
JOBBIGA SAMTAL Imorgon är det måndag. Ska ringa lite tjorviga samtal, bland annat undra varför jag inte har fått nån kallelse till sjukhuset trots att de har lovat. Det är det här som är stressande med sjukvården i dag. Man kan inte lite på dem när det gäller att återkomma.
***
FRISKIS Gick förbi Friskis idag och kollade träningsalternativ den tid som är kvar av denna termin. Tänkte bygga lite muskler av flera anledningar. Bland annat den att muskler ökar förbränningen även i viloläge. Det är över tio år sedan jag & gänget på SvJ/Läkis styrketränade. Det var kul men en vacker dag kom jag till lokalen och kände bara att nej, fy fan vad trist. Jag la av.
Nu testar vi igen.
***
Annars är det fotojobb och vinden som gäller i veckan.

Inga kommentarer: