torsdag 21 maj 2009

21 maj Ostbröd enligt LCHF

Testade ett nytt recept ur Skaldeman-boken. Brödsubstitut eller ostbröd som han kallar dem för.
Riktigt goda!
Här kommer receptet:
Liten sats
1/4 burk keso (125 g) sila eller krama ur vätskan.
1 ½- 2 dl riven ost (75-100 g) fet givetvis
3 ägg
kryddor

Stor sats
1 stor burk keso
7-8 dl riven ost
12 ägg
kryddor

Gör så här: Hårdvispa äggvitorna. Riktigt hårt.
Mosa keso och ägggulor med stavmixer eller med sked.
Krydda efter smak.
Vänd så försiktigt den vispade äggvitan.
Smeten är klar.

Klicka ut 8-10 st runda kakor på bakplåtspapper. Bröden flyter ut under gräddningen. 175 grader i c:a 20 minuter. Innehåll: 8 g prot, 7 g fett och mindre än 1 kolhydrat per brödskiva.
Som sagt - riktigt goda. Att ätas natuerll eller med tusen varianter av pålägg.
Enjoy!

Inga kommentarer: