söndag 5 augusti 2007

Prideparaden var gay (kul - för oss som kan engelska)
















Min uttänkta utkiksplats för Pride-paraden var tydligen inte hemlig. En stor klase hängde där i princip redan när vi gick in på Akkurat för en lunch, jag och Seamaire.

Men vi hittade en plats längst fram eller vi trängde oss lite. Ingen sa nåt så... Man lär sig snabbt. Jag vet att ord som folkfest är uttjatat för vad betyder det egentligen? Man använder det lite slarvigt tycker jag. Fast nu är det befogat.

När jag stod där vi trottoarkanten utanför Akkurat med kameran i högsta hugg (missade vissa inslag) och försökte sammanfatta det hela stod det klart en sak: alla var inkluderade. Ingen ålder, kön, läggning eller härkomst betydde nåt.
Patetisk fundering? Men det var det som gick genom huvudet. Det var inte en gayparad möjligtvis gay med betydelsen glad, snarare än homosexuell. Jag tänkte: om det var en sån här stämning på krogen skulle jag vara ute jämt!
Bannade mig själv för att jag tagit på mig ett extra arbetspass för jag ville så gärna haka på till festen i Tantolunden.
Verkar otvunget och bara kul. Plymer och glamour.

När jag vaknade imorse kände jag mig som jag hade passerat genom en köttkvarn. Det gjorde ont i hela kroppen och jag ville inte röra på mig. Är det så uttröttande att stå några timmar och titta på en parad?
Det är nog inte bara jag som är oförmögen till aktivitet.
Ett helt tåg med folk vaknar svettiga, bakfulla och utschasade okapabla att omfamna första sommardagen på länge.
Nu är festen över.
Kan vi behålla känslan ett tag till?
Om det bara inte vore så långt till Långholmen?

Inga kommentarer: