söndag 13 juli 2008

Tankar i nuet

En smart människa jag känner sa: "Det går inte att ha ett välfärdssamhälle och samtidigt ha stekare som lever ett såna där liv". Hon pekar på en artikel på Aftonbladets hemsida med hänvisning på sex, droger och miljonärsliv i Båstad. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2892536.ab
Nä. Om alla ska vara rockstjärnor, vem ska göra jobbet?
Och det är ju så - till syvende och sist - vill vi ha ett samhälle med välfärd och omvårdnad (vilket ord vi nu ska använda för att sammanfatta det hela) ja, då kostar det.
Nya moderaterna... bah! Börjar hålla med brorsan: ta Maud och klubba ned jättebabyn Reinfeldt.
Jag vet inte om jag levde nåt särskilt alternativt tonårsliv men jag kan inte komma ihåg för mitt liv att det man drömde om var pengar och den typen av liv. Visst, man ville ha så pass att man kunde resa lite och sånt. Men att köpa en jädra massa prylar eller åka till Båstad och förnedra mig - det var det aldrig tal om.
Är det så att skillnaden mellan småstad och storstad är mindre idag än den var för tjugo år sedan?
Var tonåringar shoppingfixerade redan då?
Ja, jag börjar bli gammal. I sig är det väl inget att klanka ned på även om vi lever i en ungdomsfixerad tillvaro. Det som är trist är alla skavanker som blir större för var dag som går. Ålder 40 är en skiljedelare. Kom ihåg var du läste det först.
Men gammal innebär en sorg. En stor sorg för mig. Jag faller ofta ned i dagdrömmeri. Hör konversationer från förr men glömmer många andra.
Jag är bara förvirrad. Det som händer runt omkring mig påminner mig hur skevt det är, jag är.
Men rätt var det är tittar jag åt ett annat håll och gläds åt nåt mycket vardagligt, påtagligt och mycket här och nu.
Bara att jag skriver här är underhållande just nu.

Inga kommentarer: