måndag 28 juli 2008

En dag i hetta

Vet ni vad som är typiskt svenskt? Att ange veckonummer. Det handlar om semesteransökan men det är skolornas "fel" till denna avart.
Den enda vecka vars nummer jag kommer ihåg är vecka 32. Medeltidsveckan. Möjligtvis håller jag reda på vecka 52 och vecka 1. Men däremellan är det datum och månader. Inga jävla veckor!

Klockan är kvart i nio. Fortfarande fantastiskt väder. Klockan känns som sex eller sju. Jag har svårt att bestämma mig för vad jag ska göra. Äntligen är det svalt i huset. Jag behöver kolla lite på datorn, mina bilder och videokameran. Fast egentligen borde jag cykla utmed havet och filma... Så mycket att göra, är trött & ivrig på samma gång.
Vojne, vojne.

Idag har jag badat. Hittade ett annat ställe, 100 meter bort från gårdagens och där var det inte fullt lika mycket spenat. Långgrunt och superhärligt. Alla är bruna. Utom jag. Alla är professionella strandveteraner med fika, strandstolar och och annat som hör strandaktiviteter till.
Jag har cykel, min hemmagjorda strandsarong och en vattenflaska.
Magert.
Men så är det bara det som är magert också.
Jag är fräkning och tämligen röd. Knappast snyggt.
Nåja. Jag skiter i vilket. Jag är inte fulast i alla fall.
Efter lunch begav vi, jag & brorsan, oss till Träslövsläge - viken bredvid. Fräscha båtar, svindyra fiskebodar och glassbar.
Tvätterian fortsätter.
Det finns för mycket kläder annars skulle man aldrig kunna vänta så här länge. Så är det bara.
Men så går en eftermiddags/kväll utan att man har gjort nåt annat än att äta, ta det lugnt, prata skit med brorsan och sånt som är viktigt.

Inga kommentarer: