onsdag 20 februari 2008

Reglerna för melodifestivalen

De som sjunger på bidragen som skickas in till uttagningen av melodifestivalen måste räkna med att ställa upp om inte det tillfaller nån annan artist. För några år sedan blev Carola diskad för hon sjöng "När höstlöven faller av" men ville inte ställa upp i tävlingen. Märkligt kan man tycka för det var en stark och vacker ballad. Men jag tror nog att hon tänkte byggfläktar och benknäckarschlager redan då. Kallt kalkylerande? Vet inte om det är sant, jag bara funderar.
Vidare: Kommer ni ihåg Addis Black Window från förra året (vardetväl?) med låten "Clubbin"? Fruktansvärd låt och enormt falsksjungen. Hur kom den med överhuvudtaget? Som en kompis sa att tja, i studio kan man ratta och fixa falsksång relativt lätt. Det är svårt att sjunga live. Det måste ju därför vara svårt med inskickade demotejper av god kvalitet att avgöra om det här verkligen håller på scenen.
Ta bara The Nicole från förra veckan. Men herre gud!
Lyssnar på P4 Melodifest, en särskild radiokanal nu när det är schlagerdags. De spelar just Addis Black Window och kompisens tes stämmer.
Låter bättre på skiva men själva låten är fortfarande mediokert trååååååkig.

Skvaller från förra året: Carola gav sina medtävlanden varsin blå ros med ett idolkort på henne själv med orden "Lycka till".
Det var väl gulligt...
Jag undrar vad de andra tyckte.
Hahahaha!

Mer: Röstningsiffror har läkt ut. De ger vid handen att Androla (Carola och Andreas) hängde på gärsgårn'. Det skilde runt två tusen röster mellan dem och Kebabpizzorna. Det ni! Kolla länken och se själva.
http://schlagermicke.blogg.se/1203416807_har_resultaten_fr_del.html

Inga kommentarer: