onsdag 6 februari 2008

Martin, Martin, bortrövade pojkar och McDreamy

Martin Ljung tillhörde aldrig mina favoriter. Förstod mig inte på hans typ av humor. Han var liksom lite barn av sin tid och ibland kunde jag höra mamma citera honom. Om minnet är korrekt lär det vara han i nån sketch som sa att han var för trött för att kasta bort tegelstenen han bar på.
Så kände jag mig i går natt när jag stapplade hem från jobb. Jag la mig helt sonika på ouppbäddad säng (överkast) och somnade till "Ghost" och vaknade när mörka "Millenium" började. En timme i nån sorts dvala innan jag orkade gå runt och släcka, slänga en miljoner kuddar på golvet och krypa ned.
Tänkte på Martin Ljung.
Om jag nu tänkte rätt.
***
Martin Stenmarck hos Malou. Gillar Martin. Har träffat honom. Han är snäll. Utrstrålar snällhet. Inte mesig bara genuint snäll. Alla säger att han är snäll. I branschen och privat. Privat vet jag för sånt har minsann sipprat fram. Förrutom mitt eget möte som var i en fotojobb-situation.
Att Martin går hem hos damerna är inte konstigt. Ja, han är snygg, ser bra ut, sjunger bra, är artist med allt vad det innebär men han är genuint snäll. Man vill gärna påstå att tjejer vill ha en man med bad boy-attityd - visst, han kan gärna se farlig men vara snäll.
Snällhet är ett ord som har misst sin glans och betydelse. Återupprätta sådana ord. Och varför inte solidaritet när vi ändå håller på.
Jag håller på Martin i alla fall!
***
Läste amelia igår. En lång artikel om hur pojkar (som är det eftertraktade könet) i Kina blir kidnappade och sålda till mer välbeställda, rika par. Det var så gräsligt att jag inte orkade läsa klar artikeln men jag ska.
I Kina föds det 119 pojkar på 100 tjejer. Det finns alltså ett överskott på män med 40 miljoner! Liknande situation hittar du i Indien också.
Polisen gör typ ingenting, det här är så vanligt med barnköp att många inte ens vet att det är olagligt.
En man som har köpt en son sa i en lokaltidning: (citat ur amelia):
"Utan en son ser folk ned på mig. Dessutom får jag skämmas inför mimna förfäder eftersom min släktlinje dör ut med mig."
Hm.
Åsså blir det OS snart I Kina. Det är så man kräks. Hålla god min och klappa i händerna: "Vilken fantastisk invigning!". Men hur många länder kan hålla ett evenemang av denna dignitet om man granskade dem på djupet. Det finns lik i garderoben lite varstans. Amnesty har även svenska fall på agendan.
To tell you the truth - OS intresserar mig inte. Knappast någon nyhet för dem som känner mig väl.
***
I ett annat nummer av samma tidning läser jag om Patrick "McDreamy" Dempsey och hans något vobliga karriär. Jag minns honom som nörd i "Can't buy me love" men vad jag inte visste att han under 80-talet gjorde flera nörd-roller i collagefilmer innan de började skjuta hej vilt i skolkorridorerna. När allt var i bjärta färger. Måste vaska fram några rullar och njuta.
En av höjdarna från den här tiden (utan Patric) var "Pretty in pink" med Molly Ringwald, Andrew McCarthy och Jon Cryer. Mycket bra!
Det var nåt mer jag ville prata om men nu ska jag ta en drive runt telefonen. Jo, kommentar om Millennium men det kör jag sen. Åsså västkustpoppen har jag glömt bort. Vojne, vojne.
Happy hunting!

Inga kommentarer: