söndag 10 februari 2008

Melodifestivalen 2008 del 1

Melodifestivalen... vad ska man säga?
Vilket svagt startfält.
Vilka B-låtar, även i schlagersammanhang.
Vilken jämntjock sörja.
Vilken trist show.
Och vem fan är Björn Gustafsson? Nån lokal humorsnubbe? Taskig göteborgshumor. Hatar Göteborg by the way.
Kristian Luuk var trist. Apdåliga skämt, det där om Janne Josefsson var HELT obegripligt.
Äh, det enda som var kul var Arja och Lasse Berghagen. Då fattar ni nivån!
E-type klarar sig betydligt bättre utan The Puddles. Det blev grötigt och själva låten försvann när de skulle samsas om mikrofonen.
Face84 - ja, då garvade jag rakt ut. Vad är det med unga sörlänningar som ska se ut som vilda rockers med tatueringar och allt men servera dansbands60talspop med en sångerska med heliumröst?
Varberg. Jag säger då det...
Och så Brandur. Ja, en Hob från Färöarna som sjunger Barry Manillow-låtar.
Michail M gjorde en Andreas Johnson-låt. Michail var med i Fame Factory men har varit borta från rutan alldeles för länge för att FF-fans skulle minnas och bry sig. Synd för låten var väl sååååå däääääär.
Suzzie Tapper gjorde en Patrik Isaksson och svenskar är svaga för sånt här. Hon har häftig röst. I'll give her that. Annars - tråkigt som sagt.
Velvet - same, same but not different.
Åsså Christer Sjögren...
Som inte gör nåt sista ryck enligt somliga. Som inte behöver det här för sin karriär. Det går absolut ingen nöd på den mannen och han är älskad i hela Sverige. Om det råder ingen tvivel.
Men låten... som en reklamfilm för schweziska alperna. Eller nåt tyskt resebolag. Det är en sån total uppenbar flört att man vrider sig i stolen. Vi har sett det här i Eurovisionen ute i Europa och då har vi nästa spytt i brallan. Men det kan funka om man ser strikt på saken.
Men allvarligt talat - tittar man på startfältet igen... Till och med Amy D som brukar ha riktigt bra låtar...
Allt lät ju fruktansvärt B-igt. EPAtraktor. Galne Gunnar.
Jag hoppas verkligen att det händer nåt roligt i de nästkommande veckorna.
Det är nästan så man längtar till Carola. Ooooops! Menade det inte men ville ta till med storsläggan för bästa illustration.
Inte ens kläderna var skoj.
Allt kan liknas vid avslagen jolt cola det vill säga - jävligt illasmakande!
SÅÅÅÅÅÅÅÅ besviken.
Men samtidigt hallå - nåt måste hända. Nu vill vi veta - hur går urvalet till. Vad är det för låtar som ratas? För jag tror inte alls det här är det "bästa" som vaskas fram. Det ligger en ruttnande labrador nånstans, nergrävd men sprider sin odör.
Det brukar vara samma gäng med Ingela Pling och Tomas "Skönheten och Odjuret" G:son i spetsen (de två brukar vara involverade i typ 79% av låtarna).
Vad ska man säj'?
Åkte hemmåt i natten och lyssnade på José och Kate Bush och tänkte att till och med Sanna Nielsen hade varit uppfriskande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahahaha! Kul läsning!
Claes

Anonym sa...

Hej!
Vad kul att du tyckte det!/Inger