fredag 22 februari 2008

BWO vill inte visa sitt kylskåp!

BWO (gillade deras hela namn Bodies without organs bättre) med Alexander Bard i spetsen tycker att artister inte ska hålla på med bloggande och allt annat kringtjafs utan koncentrera sig på att skriva bra låtar, för sånt tar tid poängterar han.
"Vi vill inte veta vad artister äter till frukost - vi kommer aldrig visa våra kylskåp för några journalister - Vi gör inga backstagereportage".
Hatten av i så fall. Men just i melodifestivalsammanhang är de unika för det flesta artister som är med brukar sällan vara kompositörer och låtskrivare. Alla gör vad de kan för att öppet eller i smyg promota sitt bidrag och sin karriär. Dumt vore väl annars.
Men BWO faller liksom i eget dike redan vid nästa fråga:
Vad kommer ni att bjuda på, på scenen?
Då handlar det helt plöstligt inte om musiken utan om klädchock, dödsfälla till hiss och fyrverkerier. Nåja det är en del av showen. Och artisteriet. Och marknadsföringen.
Sånt brukar Bard vara bra på. Och att ändra åsikt.
Det är lite svårt att ta honom på allvar. Eller rättare sagt: det är just det man gör när han precis säger en sak. Han låter så övertygande att han skulle kunna sälja vadsomhelst till vemsomhelst med framgång. bara för att veckan senare ändra sig.
Det kanske kommer en dag när han finner för gott att berätta om sin ostmacka i Polski Gazetta. Vi får väl se...
Var tvärsäker förra veckan precis som alla andra att Androla skulle gå vidare men det stämde ju inte. Tror ändå att det är rätt säkert att det blir Globen för BWO.
I övrigt blir det svårt för Eskobar, fast de på pappret tillhör mina favoriter. De är för subtila och anonyma till still och utseende för den breda massan. Det krävs att låten är inte bara bra utan ärketypisk för att den ska som det slitna uttrycket klingar: "gå genom rutan".
Jag önskar dem lycka till och hoppas att jag får en ny favorit!

Inga kommentarer: