lördag 29 december 2007

På ZTV/TV6 går det en realityserie där ett rockband, Supernova, letar en ny sångare. Nu är det sju kvar, blandat tjejer och killar, killar dominarar visserligen. Surprise!
Sammantaget är alla verkligen jätteduktiga - bra röster, bra framträdande, knivskarpa, borde vara fullfjädrade artister redan. Visar hur många duktiga människor som finns som aldrig får skuggan av en chans.
Det är det ena.
Men när det gäller rock, rockstuket och hela myten är det lite tröttsamt egentligen. Småpatetiskt. Det är så uniformerat. Alla är tatuerade, en tjej är överlusad med piercing, det är så poserande. Tänker att det mest ärliga och trovärdiga är att inte bry sig alls, om sitt utseende, eller bry sig så lite att det ser naturligt ut. Du ramlade bara in i garderoben. Elelr som att gå direkt från arbete till scen om ni fattar.
Redan där har tjejer ett problem. Tjejer förväntas att vara sexiga och ni vet hur det ser ut på en scen. När killar ska spela på sex verkar det räcka att de sliter av sig t-shirten. Som en kille gjorde. Och även det jätteuträknat för på bröstkorgen hade han skrivit några bokstäver.
Jaha liksom.
Och alla har, inte helt oväntat, svarta kläder.
Gäsp.
Var är Janis Joplin när man bäst behöver henne?

Inga kommentarer: