söndag 16 december 2007

Den närmar sig med skrämmande steg. Vill inte åka nånstans. Avskyr Arlandas kontroll och snart är det dags - igen. Lugn och fin.
Innan dess är det jobb, hämta fotinlägg, städa, tvätta, fotojobb, vanligt jobb och älga ut dit till planet. Måste fundera på vad jag ska ha med att titta på. Funderar på Hemliga armén. Ja, den var bättre än jag trodde men något sämre än jag kom ihåg. Sedan den sändes har man blivit blassé på fronten. Numera är det julafton varje dag. Hur toppar man det?
Gick förbi Betlehemkyrkan idag. I klassrummet höll man på att byta om till en julpjäs. Samma gamla historia, i samma gamla säckväv. Kan man inte förnya sig? Jag kommer ihåg när man läste julevangeliet i skolan. Passagen: "åsså gick de från härbärge till härbärge" fick mig att associera till BERG och GROTTOR. Jag fattade inte varför de helt enkelt inte tog in på hotell, om det nu var så fullt i BERGET (dvs grottan). Idag vet jag ju vad härbärge är och är det som är alternativet, ja, då är ju hotell både för dyrt och/eller fullbokat.
Men jag blandade ihop centrifug med refug och helikopter med koppel. Jag sjöng "Amors bilar" istället för pilar och såg bulliga bubblor köra omkring bland molnen och nej, jag knaprade inte på tabletter.
Söndag den tredje advent. Snart är det påsk. Om ni behöver ett perspektiv på tillvaron.

Inga kommentarer: