torsdag 20 december 2007

Norrlands blues

OK. Världen är uppochner. I södra Sverige är det minus och i norra regnar vintern bort. Knappt nån snö, plusgrader, regn och blåst och det jag hatar mest av allt halka.
Mina varma skor är överkurs.
Sitter via modem nu. Det var länge sen. Ren vad det är blir man väl utslängd. Det får man räkna med.
Nåt annat man måste ta i beaktning är följande: när en instans säger "du blir kallad" eller "vi ringer dig i början på nästa månad" sitt inte och vänta! Häng på låset. Var en stalker! Det är ingen annan än du själv som tackar dig för det. Ja, jag vet du vill itne tjata. Men det är ingen kompis du tjatar på det är en instans i samhället du har betalat in skattepengar för att den ska fungera.
En kompis vill man inte tjata på men en instans ska man ta med faan ta i nackskinnet. Du har med med människor att göra, såna som skiter i sina jobb, såna som glömmer ett papper under andra papper, såna som skriver otydligt, såna som läser slarvigt, såna som är sjuka, såna som ska göra andra arbetssysslor.
Och när du inte har med människor att göra är du utelämnad till datorer och då borde du veta hur det kan gå...
Återigen har en gammal människa brytit lårbenshalsen och inte vaknat upp efter operationen.
Försök få gamla människor att undvika operation, ta dem till sjukhuset i tid, begär en vettig läkare, hota med tidningar och Janne Josefsson om de inte lyssnar. Var besvärlig. Ta plats.
Låt inte vårdcentraler vobbla med ditt hjärta. Och ha en trevlig jul. Hoppas du får gå på toa ordentligt.

Inga kommentarer: