fredag 14 december 2007

Matiné & julklappar

Jaha. Så har man sett Törnfåglar (eller Törnfåglarna - båda titlarna är visst i bruk) igen. Det har varit värsta matinéföreställningen hemma hos mig. Först Vindarna och sen Törnfåglarna. Båda utspelas i Australien.
Tänk en 13-timmars serie på Rob Roy. Ojojojojojojoj! Min favvofilm. Har sett den så många gånger att det är liksom inte lönt att se den inom de närmsta tio åren. Kan varje replik. Eller kunde.
Nu försöker jag klura ut bästa inställningen på min skrivare. Det går inte så bra. Ju mer avancerad skrivare du har desto fler rattar är det att ta hänsyn till. Allt beror ju på fotot. Det är väl dags att kalibrera skärmen igen. Jag vet inte till vilken nytta det är. Om det egentligen blir bättre.
Bättre blev mitt hår efter kladdig toning igår. Min gamla vanliga Röd bok. Strök en ansenlig hög med kläder. Indisk crepe har en tendens att locka ihop sig.
I somras plockade jag undan ljuslyktor. Men har glömt var jag satte dem!
Arbetshelg står på schemat. Jag ska väl inte klaga men just nu... just nu vill jag inte jobba alls.
Överhuvudtaget vill jag inte (tror jag ialla fall) prata med folk. Jag vill inte höra deras röster och jag vill inte säga nåt. Jo, men det vill jag ju men allt är så ointressant och jag är så ointressant. Det är mest gnäll och samma gamla vanliga skit som man säger till höger och vänster. Till och med här lyckas jag inte skriva nåt annat än vardagliga kommentarer som är så vardagligt tråkiga att klockorna stannar!
Facebook har lugnat ned sig avsevärt. Hamnade jag i kylan eller är alla upptagna med sin julklappar?
På tal om julklappar: Betlehemskyrkan ligger i min hörna. Där finns en bibelskola. Man kan kika in genom fönstret i skolsalen där de har lektion. Man ska tydligen ge varandra julklappar, står det på tavlan under rubriken "Antijulklappar". Det får inte vara nåt som är inköpt för det här ändamålet: det ska vara nåt begagnat eller nån tjänst (åsså nåt till, kommer inte ihåg).
Jag bara skakar på huvudet. Så patetiskt pc-korrekt! Antijulklappar - vad är det för trams. Varför bara inte säga inga julklappar alls? För första gången i världshistorien köper jag inte en enda. Det har varit så befriande. Inte för att det inte var kul tidigare att köpa julklappar men jag har sluppit att trängas runt i högen av människor och se girigheten i deras ögon.
Annars räcker "Lyxfällan" . Vad är det för feeeeeeeeel? Det är märkligt att bruden som det handlade om igår hade absolut inga problem med att ställa om sitt liv. Med leende på läpparna lyckades hon vända skeppet i ett nafs. Skall det verkligen behövas två ekonomiexpert samt ett TV-team för att lyckas med det som verkade vara så lätt?
Snart behöver den moderna människan ett crew och en producent för att lyckas med ett toabesök.
Wow! Bruden bajsar - själv! Se vad bra det gick. Vi kommer tillbaka om en månad och kollar om det är stora A varje dag - som vi kom överens om.

Inga kommentarer: