lördag 26 maj 2007

Glashus och fantastiska lägen

I Varberg finns det gott om fula hus. Särskilt i området Södra Näs, exklusivt läge vid havet. Skitnödigt helt enkelt och aptrist. Massor med glas och fönster. Egentligen bor de i dyra carportar. De som bor i de här husen har inte fattat att husen är både fula och trista. När det uppdagas - tja då är det liksom försent.
Hoppas, hoppas...
Men min bror bor där så hoppas för hans skull att han hinner flytta innan bubblan spricker.
Skulle inte tro det. Att husbubblan spricker. Att investera genom att köpa hus, är kanske det bästa pensionssparandet. I så fall ligger jag risigt till.
Det är inte bara i Varberg som det byggs extremt fula hus.
På närmare avstånd, typ i Älta står världens mest oinbjudande kåk i vad en annan bror skulle kalla för århundradets sämsta läge.
Det är vitt, kalt, kantigt, kyligt. Ser ut som en spejsad kyrka i arkitektstuk. Ligger alldeles vid den trafiktäta Ältavägen typ i en korsning.
Värde? Skulle gissa miljoner.
Det finns en annan villa i Älta som också ser förjävlig ut.
Ser ut som en halv båt. Hans som bor där gillar nämligen att segla och har ritat huset själv.
Hm.
Han var min lärare på fotoskolan och man kan väl säga att vi så småningom klinchade ihop. En självgod fotograf med mullrande temprament, utan självinsikt som klär sig i gul skjorta och oranga byxor kan omöjligtvis rita ett hus i min smak!
Om du bor i ett hus som är totalt avskalat från personlighet och värme, utan naturliga fragment och spår från din personliga historia, kommer en enda Metro på hallsoffan framkalla ett Lars Norén-utbrott av bibliska proportioner.
Om Empty spaces skall efterföljas får du inte göra nåt annat än att STÄDA.
Men å andra sidan finns ju svart städhjälp att tillgå, om du är lagd åt det hållet.
Pengar lär du ju inte ha i överflöd när allt har gått till huset, förlåt carporten du bor i, vid det fantastiska läget.

Inga kommentarer: