söndag 30 augusti 2009

30 aug Glass, midjemått, hundar och slaveri

Glassen blev ganska god ändå. Det kanske är lättare att lyckas om frysdelen inte bara sitter i botten, utan även på sidorna.
Tog en snabb promenad i parken. Mötte så fina hundar. En svart liten valp gjorde mig sjuk av päls-craving.
Kollade lite mätning med måttbandet. Kan meddela att jag har minskat 17 cm i midjan sedan september förra året. Inte illat pinkat tycker jag.
Försöker hitta skillande mellan Windows Live Messenger och den jag hade innan, den vanliga MSN. Ful grafik på den första. Vad gör jag för fel?
Läser på en annans blogg hur nån har kapat hennes Mastercard. Hur går det till egentligen? Blev helt plötsligt rädd.
Man kan bli rädd för andra saker också. Kunskap till exempel. Syrran läser del 2(?) av Dick Harrisons serie om slaveriets historia. Den borde man läsa men jag är rädd för förtvivlans avgrund. Klarade mig inte igenom Kung Leopolds vålnad av den anledningen. Citat från Adlibris:
Kung Leopolds Vålnad är den sanna berättelsen om ett av de största folkmorden i modern tid, men också historien om några få modiga män som vågar protestera och får omvärlden att reagera. Motståndet leder fram till 1900-talets första människorättsrörelse, där bland andra Mark Twain deltar.
Det är slutet av 1800-talet, den tid då Europas stater styckar upp Afrika mellan sig. Kung Leopld II av Beligen lägger för sin privata del beslag på det väldiga området kring Kongofloden. Den välkände upptäcksresanden Stanley är hans medsvurne. Enorma mängder gummi och elfenben skeppas från Kongo till Bryssel, folk och natur exploateras hänsynslöst och under tre decennier dör cirka tio miljoner människor i Kongo. Här uppenbaras den grymma verkligheten bakom Joseph Conrads roman "Mörkrets Hjärta".
Det är synd om Afrika.

Inga kommentarer: