måndag 3 augusti 2009

3 aug Glassmaskin, spikmatta och Robin Hood

Var på restaurang igår. Gott men inte lika gott som på Korat. Deras Paneang går inte av för hackor. Ellerhurmannu stavar maträtten.
Överraskade Viveca med present och romantik-på-film. Det visade sig att hon fyller år idag!
Ska dit i kväll och provligga på hennes spikmatta. Hon får endorfinkickar av den och hennes sambo lyckas äntligen sova.
Vad behöver jag? Ökar den fettförbränningen månntro?
Idag tänkte jag köpa en glassmaskin. Blev inspirerad i helgen av S:s framsteg i köket. Naturligtvis blir det LCHF, sockerfritt på nåt sätt. Har goolat fram en växt på nätet som heter Stavia och kommer från Paraguay. Låter misstänksamt men den ska visst ge sötma utan kolhydrater eller blodsockerhöjande. Finns inte att köpa iSverige ännu, fast på nätet. Är jättestort i Japan där aspartam är totalförbjudet. Intressant värld vi lever i...
Så behöver man det? Nä, egentligen inte men om glassen smakar något bättre med det i... så kan jag tänka mig det.
Jag saknar nämligen glass. Det där kalla, lena.
Annars funderar jag på att skruva till fakiren ytterligare. Fakir, spikmatta... var ska det sluta? I fängelsegrottan med inkvistadorer?
På tal om historia eller nja, nåt liknande: ska grotta in mig på Robin Hood här framledes. Richard Armitage spelar nämligen Guy of Gisborne. Vad tror ni om läder, nitar och långt hår? Hjälp!
Mer historia. Vi som gillar Ken Folletts "Pillar of the earth" (eller Svärdet & Spiran) kan se framemot en ny miniserie baserat på boken. Kan inte bärga mig till 2010... Varför läste jag det på nätet? Nu blir det en olidlig höst av olika anledningar.
Engelsmännen är smakfulla nog att rollbesätta det men icke-uttjatade ansikten. För de som kan sin "Middlemarch", kommer de att kunna se Rufus Sewell i en av rollerna. Huvudrollen spelas av en för oss svenskar (men inte för mig) okänd skådis med säreget utseende. Han är rödhårig, fräknig och hade passat på en fransk catwalk. Han heter Eddie Redmayne .
Check him out!
http://www.imdb.com/name/nm1519666/
Han har spelat bland annat i Elizabeth, The golden age och The other Boleyn girl.
Happy hunting!

Inga kommentarer: