lördag 22 augusti 2009

22 augusti Vi dagdrömmer - alltså finns vi

Undrar hur många människor jorden runt som fyller år precis idag? Man skulle ju kunna tro att det är jämnt fördelat under året, att det skulle vara lika många kalas den 5 mars som 13 november. Men så är det tydligen inte. Det lär finnas fler vårbarn än höst, om man säger så.
Att föra statistik går ju inte riktigt. Jag vet, det är en fundering som angränsar till plattityd-träsket, den om att folk dör och föds as we speak. Går som inte att ta in.
Inte heller att Brad Pitt eller någon annan "untouchable" går på toa och gör nr 2 emellanåt. Även Silvia har haft diarré.
Alla är vi små och ynkliga inombords, fast vi gör allt för att dölja det med modern coaching och av arbetsförmedlingen sanktionerade kurser i allmän självutveckling.
Eller så kan vi vända på det - vill hellre tro så här - att vi alla har stora utvecklingsmöjligheter och förmåga till stordåd bara vi slutade lyssna på de som säger motsatsen.
Men visst kan vi drömma. Drömma är bra, som Marions pappa sa innan han dog. Men sanningen är nog den ändå att vi flesta är mediokra och det kanske är gott nog. Det är bara en lång bit mellan drömmen och den sega vardagen.
Ett litet opium när måndagen sätter i.
Och nån, någonstans vinner ju på Lotto.

Inga kommentarer: