onsdag 27 januari 2010

27 jan Van diemen's land och The road

Såg två magstarka filmer igår. Har samlat mod i flera dagar. Vissa filmer kan man bara inte klämma in när som helst. För min del, inte på kvällen. Är de känslomässiga och/eller lite långsamma, måste jag ta det nån annan tid på dygnet.
Så är det bara.
"Van diemen's land" är en australisk flyktfilm baserad på verkliga händelser. Men det är så långt ifrån "Prison break" man kan komma. Den får nästan "Augirre - guds vrede" att likna Bolibompa i jämförelse.
Har samma ångestkänsla som "Instängd" fast inte med det hetsiga tempot och de muterande monstren. Den är lite som "Den sista färden" fast miljoner gånger värre.
Det finns inget hopp, bara mörker och avgrund. Till och med färgerna är bortkopplade. Man har rattat rejält i färg & mättnad i efterarbetet.
En tuff film. För oss som vågar...

Åsså "The road"... som inte behöver någon närmare presentation. Otroligt ledsam film. Man gråter floder och undrar vad det är för vits att leva - egentligen - om världen är slut. Inga djur, ingen sol, inga växter. Vad gör man då? Och risken att bli totalt ensam.
Sen var jag så slut att jag var tvungen att avrunda med varsitt avsnitt av "Big love" och "Grey's anatomy" - bara för att få lite perspektiv på eländet.

Inga kommentarer: