onsdag 27 oktober 2010

27 okt Jag samlar på glasögon

Idag kom mina nya terminal progressiva glasögon. Jag beställde samma som jag hade innan, för enkelhetens skull. Svårt att välja.
Ok det fungerade inte alls.
De nya glasögonen ger bara fokus på ett öga åt gången. Hittar jag fokus på höger öga kan jag inte få fokus på vänster och tvärtom.
Que? kan man tycka. Men nåt är ju fel.
Så jag ringde.

De nya glasögonen är baserade på en synundersökning jag gjorde i januari. Men de gamla glasögonen är baserade på att recept från 2007. I dagsläget verkar 2007-receptet vara mer korrekt.
Plötsligt slår det mig: är det här samma anledning att mina läsglasögon modell: Pecara (andra glasögon, annan slipning), köpta efter januariundersökningen, aldrig passade mig.
Men de läsglasögonen modell: Bastia som är gjorda på 2007-receptet passar alldeles utmärkt, förutom att de är alldeles för tunga och ger mig huvudvärk.
Jag var slarvig och skickade aldrig tillbaka de felaktiga - Pecara. Förstod aldrig vad som var felet egentligen.

Det här är inte lätt och rörigt för dig som har ambitionen att hänga med.

OK. Samtalet slutade med att jag gjorde en ny beställning baserat på receptet från 2007 och idag har jag skickat tillbaka de felaktiga.
Jag väntar med nya läsglasögon tills dess att jag ser att det här fungerar. Om det inte gör det, lämnar jag Favoptic som kund.

Jag har en korg i mitt skåp tillägnnat allt som rör ögonen: recept, glasögon, solglasögon och skruvmejslar för bågarna.
Den korgen är knökfull.
Du får skratta.

Inga kommentarer: