lördag 14 mars 2009

Det går trender i allt. I filmens värld verkar det vara så att så fort en studio gör en film om till exempel Robin Hood, då måste konkurrerande krafter göra en likadan. Det finns flera exempel på det här, Wyatt Earp är ett sånt. Än i dag vet jag inte vem som spelar i den ena eller den andre utav filmerna. Så mycket vet jag att Costner huserar i den ena och Kurt Russell i den andre.
Den här trenden har dock lagt sig.
Tack. Jag blev bara förvirrad.
En annan påtaglig trend på 90-talet var alla dessa konstruerade thrillers med "Farligt", "Dödligt" eller "Misstänkt" i titeln: Dödligt spel, Farligt spel, Misstänkt spel i alla olika varianter. Påminner förresten om alla strukturbilder med varianter på färg, motiv och text som jag har suttit med den senaste tiden.
Tittade på en häromdagen. Originaltiteln var "Malice". En konstruerad sak med Nicole Kidman, Alec Baldwin och Bill Pullman i huvudrollerna. Så här i efterhand ser jag alla brister. Tyckte det var för mycket redan då.
En annan liknande rulle är en med Richard Gere, Uma Thurman och Kim Bassinger. Också konstruerad, vem lurar vem-typ och med Farligt i titeln. Farligt spel?
Sen kom alla seriemördar-filmer och både Konstruerade Thrillers och Domstolsfilmerna (en av mina favoritgenres) fick vila ett tag.
Är vi redo igen?
Idag håller jag tummarna hårt för Måns och myser med Family Two och 50 % Bulleribock i Älta.
Må den bäste katten vinna!

Inga kommentarer: