fredag 23 maj 2008

Stärker mig med kaffe efter ett IKEA-besök. Nej det var inte vidrigt, det var lugnt med folk och effektiv tid för min del. Nu har jag benen "curry" till mitt nya skrivbord. Och eftersom jag är en lycklig ägare av både borrmaskin och skruvdragare bör jag klara det här själv.
På IKEA har man börjat med självbetjäning i kassorna. Man skannar själv och drar kort osv. Köer ett minne blott? Påminner om Arlanda.
I natt har jag sovit som en gudinna i min "skyskrapa". Och har därför inte ont i kroppen. Men ibland har jag vaknat till bara för att konstatera hur bra jag sover i min nya säng.
Problemet är höjden. Det ser groteskt högt ut. Vad är valmöjligheten? Ett: slänga ut stommen och montera korta ben. Eller kapa benen på den stomme jag har. Måste rådfråga någon med pasande fil. För egentligen vill jag ju behålla sängramen som jag älskar.
Men gör man nåt sånt - ja, då ryker sänglådan jag har. För den blir för hög.
Alltid är det nåt.
Har gnällt tidigare på att IKEA inte har så schyssta soffor. Och de schyssta de har plockar de ur sortimentet. Återigen. Inte för att jag ska handlar nån soffa - nu - men man kan väl alltid få drömma, sa hon och vecklade upp ritningen igen.

För övrigt hoppas jag verkligen att Charlotte vinner. För att låten är bäst. För att hon är bra trots hemsk sminkning. För att det är dags för Sverige att anordna den (vi lånar ju alltid ut vår tekniska TV-personal till öststatsländerna-sant!). För att det vore så ballt om hon fick vinna igen. För att det då skulle bli den första kvinnan att vinna två gånger. Och då kära vänner kan Carola gå och dö som schlagerdrottning!!!
Sånt är viktigt i den artificiella världen.
Fler kvinnor i vinnande positioner.
Sånt är viktigt i den verkliga världen.
Alltså, vinn Charlotte!
Go Charlotte go!

Inga kommentarer: