söndag 11 maj 2008

Det förväntas bli 26 grader varmt i Stockholm idag. Och ni vet vad det innebär - i stadsmiljö=några grader mer. Men redan imorgon sjunker det till endast 10 grader. Hur är det möjligt med 16 graders dropp bara över natt?

Igår satt jag i en hammock mest hela dagen och läste fototidningar och en hårdkokt deckare. Fick fräknar på smalbenen som stack ut. Det blev inte många knop. Gick inte ens på promenad. Förundrad över värmen. Tog en bild med mobilen och skickade till Jarle: Körsbärsträd! skrev jag.
Fick ett tillbaka: Isflak.
Såna skillnader.
Fast det här är extremt. Kan inte komma ihåg en maj som har varit på det här viset. Måste transportera mig själv till nåt Knäckebrödskrig i Skåne 1992. Då alla sprang omkring i särkar och såg ut som ljuskronelösa lucior. Ingen hade sytt svala medeltidsklänningar. Idel sammet och ylle. Funkar inte under en värmebölja.
Fick lite nostalgikänsla. Så mycket människor. Inte alla lika vettiga...

Allergimedicinen har tagit slut och nyser hela tiden.
Funderar på vad jag kan göra för omstruktureringar i mitt hem så jag kan rymma en mysigare fåtölj. Men jag landar i ett vakuum av tankar. Face it - jag bor trångt.

Vaknade i morse och funderade på en dröm jag hade haft under natten.
Vi var i Alsvåg, Rödluvan och jag. Vi skulle gå från Tante Ruth upp till Heimly - deras gamla gård som låg längre upp på fjället. Det var snö och plötsligt upptäcker jag björnspår. Lite längre fram ser jag ytterligare spår som tyder på strid, mellan björn och människa. Vi vänder om och skyndar oss nedför backen, ned mot byn. Jag ropar: "Jum-Jum", kommer på mig själv, i drömmen, att jag säger fel och rättar mig själv. Tänker, fortfarande i drömmen "Vad skumt att jag till och med drömmer en vanlig felsägning och att jag noterar det fast jag drömmer".
Skumt och surrealistiskt i sin enkelhet.

Undrar hur det gick för Johan och hans bröllopsfotografering.
Bröllop är inte längst ned på listan. Det är krigs- och skolfoto.
Bara man slipper mingelbilder...

Ok 26 grader. Flickornas sista dag och vi ska umgås men vad ska man hitta på? En picnic i Rosendals eller? Lalla runt på stan?
Vi får väl se.

Fotografen Mick Berg undrar hur många lever sin egen dröm.
Ingen skulle jag tro för drömmar är en skugga som ändras hela tiden när du rör dig.
Därmed inte sagt att du är misslyckad eller djupt olycklig. Dröm är ett tillstånd en bit från verkligheten.
Som en photoshoppad och förstärkt bild. En illusion om hur det borde se ut.

Inga kommentarer: