onsdag 3 oktober 2007

Spana in grabben!


Oavstående modell har inget med innehållet i denna blogg att göra. Han är exemplarisk!
Top modell Sverige suger riktigt ordentligt. Jag ligger i sängen och krälar som vanligt med katten och försöker sätta fingret på vad som är dåligt.
Typ allt.
Om vi börjar med programledaren - hur kul är Vendela Kirsebom? Hon pratar i staccato (apjobbigt) och ibland gör hon en svengelsk översättning från förebilden Tyra Banks manus. Vet ni hur illa det låter?
Det är mindre pengar inpumpat i vår svenska variant än storfräsaren USA - och det märks ju så klart.
Men det är nåt annat - en sorts mesighet från hela bunten. Man ställer låga krav och tjejerna är så förbaskat lealösa.
Hur kommer det sig, trots serien har rullat på i flera säsonger, i olika varianter, från olika länder (man kan via Youtube se kandadensiska, brittiska, tyska och australiensiska) att ingen tjej verkar vara förberedd ÖVERHUVUDTAGET.
Det är som att komma till Idol, vara ganska duktig (så chansen att gå vidare är överhängande) och kunna EN LÅT.
Tänk dig att du ser hyfsad ut, fotogenic, smal och sugen på att bli modell .Mer än sugen - skulle inte du då: har övat poser, bläddrat stenhårt i olika tidningar, pluggat på designers, fotografer, modell, gått sminkkurs, testfotograferat etc etc. Allt för att inte bara gå vidare till uttagningen men också hålla dig kvar i tävlingen.
Där kommer lealösheten in.
Totalt utan fokus.
Att bara dyka upp på juryutslagningen med håret slarvigt uppsatt i en knut som om du vore på väg att börja städa borde väl KOMMENTERAS?!
Det som är mest upprörande är att de blir nästan förvånade att de ska klippa håret, plåtas med en manlig modell och att det ibland förekommer halvnakna bildsituationer.
Varför bli modell om detta är upprörande?
Stanna hemma, snorunge!
Fan att jag är fyrtio och ser ut som jag gör annars jävlar hade jag minsann svept in och visat hur man ska posera och hur man strategiskt visar framfötterna. Jävla amatörer!
Nåja.
Världen brinner och det trasiga, vassa skohornet på Friskis på Sveavägen hänger fortfarande kvar och SL har fortfarande inte satt upp kartorna fast jag har bett dem.
Det finns alltså annat att uppröras över.
Jo, att TV4+ visar en liknande uttagning - Akademin för det okända. Man tar sig för pannan - ge mig en paus. Inte för att jag inte tror - det tänker jag inte avhandla här - men för att man väljer att göra en utslagningsshow av det hela.
Och vem hittar man inte där om inte Tjockholmen-Beatrice som verkar vara en linslus med behov av TV-tid.
Och nu, mina damer och kanske nån herre, ska jag ringa Argentina.

Inga kommentarer: