onsdag 17 oktober 2007

Shantaram

TV4 bästa program är Efter Tio med Malou. Ni som arbetar vet inte vad ni missar. Kanske går det att se avsnitten i efterhand på deras hemsida. Tror det. I så fall - titta!
På onsdagar har hon en bokklubb. Idag visades en bandad intervju av en australiensk författare som har skrivit en riktig tegelsten som heter "Shantaram". Den ska jag läsa.
Intervjun var så intressant att jag fastnade framför rutan med tandborsten i käften.
Tänk er följande: ung man gifter sig och får barn, skriver noveller och böcker? och blir publicerad. Frun lämnar honom och barnet, flyttar till USA. Efter nåt år kommmer hon tillbaka och ska ha barnet tillbaka, vilket domstolen ger henne rätt till. Han blir deprimerad, börjar knarka och det hela slutar med att han utför ett beväpnat rån. Beäväpnad med en leksakspistol! Straffet - 23 års fängelse. Han rymmer sticker till Bombay i Indien. Gömmer sig i slummen och utger sig för att vara läkare. En svartsjuk kvinna som inte får sin kärlek besvarad, ser till att han hamnar i indiskt fängelse. Efter fyra månader av misshandel och ingen offentlig dom, släpps han ut för en lokalmaffiaboss drar i några trådar. Sen börjar ett liv som knarkkurir...
Puh!
Det är bara hälften.
Jag måste läsa boken! 189 kr på adlibris.

http://www.malousbokklubb.se/Episode/

http://www.shantaram.com/

Inga kommentarer: