lördag 20 oktober 2007

Saturdaynight special

Om vi börjar med Idol: temat denna vecka är hitlistemusik. Kan bli trist med en massa R'n'B. Jepp. Gathania försökte sig på "Umbrella" som konstigt nog har varit en megahit världen över. Visst rätt cool men sååååå bra är den inte. Men det är min smak det.
Det som man ska verkligen passa sig för när man väljer en låt är att inte nödvändigtvis ta sin favoritartist. Jag menar att välja Justin Timberlake är ju att be om problem, som Mattias gjorde. Och han hängde därmed löst. Och Gathania åkte ut.
Det är svårt att axla vissa mantlar. Folk i stugorna sitter obönhörligen och jämför. Du måste presetera och absolut inte göra en alltför blev kopia av dina favvolåt.
Det som blir tydligt är låtens kraft. Fergie må vara en stor stjärna (heeeeeelt obegripligt) världen över men låten håller inte utanför hennes egna domäner. Marie Picasso som alltid preseterar framstod som blek och tunn. Hon är allt annat än blek och tunn.
Att välja låtar är som att välja bilder - det är konst i sig. Ibland behöver man hjälp och sluta känn efter så förbannat!
På tal om MUSIK: Vill bara slå ett slag för en död man, Chris Whitley. En bluesman, steelguitar och så jädrans bra röst. Synd att han dog i lungcanser 2005. Such a waste.
http://www.youtube.com/watch?v=O-SDmIAJVYo&mode=related&search=

Plåtade igår. Mamman i familjen visade sig vara dotter till en gammal arbetskamrat. Märkligt.
Gick i Hagaparken dag och sparkade lite förstrött i lövhögar. Pratade strunt med Seamire. Sen vrålfikade vi hemma hos henne och kollade på lokala bands skivomslag. Hur nördigt som helst.
Dammsög datorn när jag kom hem. Fann stora spår efter Rödluvan. Halva pälsen satt i fläktsystemet. Inte undra på att den la av häromsistens.

Inga kommentarer: