torsdag 18 oktober 2007

De försvunna negativen

Bilder som jag har fotograferat innan Kulturama-tid, medeltid och modern tid är inklistrade i pärmar på klassiskt vis. Men neggen... hu!
Letar svart/vita neg på Linn när hon var två-tre år och hittar dem inte. Du tänker: kanske försvann de med "flytten" (avpolleteringen av mamma hus) men icke. Jag vet att de finns men jag vet inte var.
Gissa om jag är frustrerad för de bilderna på Linn när hon är tre år och står ute på gräsmattan utanför Elisabeths hus är jag väldigt stolt över. De är jättefina. Och Linn har knappt sett dem.
Men jag hittar annat. Diabild på Tajga, neg från mina öststatsresor, bilder från Skellefteå. Alla killar har hockeyfrilla, slingor och gigantiska glasögon. Ser jättekul ut.
Men det var ju något annat jag sökte.
I kön på Konsum ser jag plötsligt det framför mig: neggen är i en svart pärm och ligger i frostade negfickor. Jag vet det så starkt för jag hade inte råd att köpa genomskinliga. Eller jag prioriterade, snarare.
Så var är pärmen?
Förmodligen - och det här är inte kul - finns den i nån påse uppe på vinden. Tjena. Jag har tre förråd. Och int' tänker jag göra det ikväll.

Inga kommentarer: