fredag 19 oktober 2007

Malou, giftemål och A-kassa

Ma i Älta och Ma i Spanien. Det får illustrera att snart lämnar jag en ganska kall höst och drar till värmen på andra sidan klotet. Jag vet inte om det kommer att ges tillfälle till bad men varmt blir det garanterat.

Jag har proklamerat för programmet Efter Tio med Malou. Det är verkligen ett bra program. Oavsett vilka hennes gäster är så blir det ett intressant samtal. Stina - släng dig i ett slaskigt dike!
Jag håller inte med de som säger att hon enbart lyfter fram offer eller hjältar. Det är att förminska hela programmets innehåll. Då har man inte tittat klart, skulle jag vilja säga.
Den som säger det letar offermyter där inga finns. Visst berättar hon om folk som har varit nere i skiten på ett eller annat sätt - men de är inga offer. De har tagit tag i sina liv och förändrat dem. Använt sig av de möjligheter som har blivit givna.
Ofta har hon ett tema som löper hela veckan. Denna vecka har det handlat om hjärnan: Allt från minnesförluster tills alldeles nyligt: då hon hade en akademisk beteendevetare/tankeläsare i studion som visade sina talanger.
Malou är jättebra - helt enkelt. Måste skriva och säga det till henne.
Men Malou är ingen bra arbetsmoral för mig för jag har svårt att slita mig från rutan.
Idag skiter jag i det.
Men innan jag återvänder dit ska jag klaga på två saker:
Det ryktas - som vanligt - att Viktoria ska gifta sig till sommaren och det begärs extra pengar för detta. Varifrån? Statskassan antar jag ellerhurdetnugårtill.
När vi andra dödliga gifter oss får vi ta sparande slantar för att täcka alla de utgifter som rör vårt bröllop. Men inte Bernadotte. Som om de vore fattiga! Jävla utsugare!
Nästa klagomål: Regeringen vill öka antalet medlemmar i A-kassan. Det har varit ett stort avhopp nämligen sedan chockhöjningen - typ 350 000 avhoppare. Man pratar till och med om att vara medlem ska vara obligatoriskt. Bra idé kanske för folk verkar inte förstå sitt eget bästa. Jag har nämligen sett på nära håll hur personer utan A-kassa har blivit av med sina jobb och sen stått där med hakan i handen och tyckte att livet är orättvisst.
Sure.
Men det är inte det egentligen som jag tycker är upprörande. Tydligen är det bara fem av nitton i regeringen (tror jag de sa på nyheterna) som själva är med i A-kassan.
Tycker nu politiker att det är viktigt med vissa saker och manar på oss andra till stordåd, börja då med er själva.
Ta sedan en stund och titta er i spegeln och svara på frågan: Varför finns det politikerförakt?
Mer pengar till de som redan har som sagt.

Globalt sett är det bara en person som kan grava lax. Han heter Henning och bor i Älvsbyn.

Inga kommentarer: