tisdag 11 mars 2008

Paris

Min resa till Paris började med storm. Det vill säga det stormade så mycket i den franska huvudstaden att vi inte kunde landa. Det var riktigt äckligt! Flygplanets hjul nuddade nästan landningsbanan, planet krängde hit och dit och jag min dumma åsna tänkte på Lost, Cast away och Alive - alla tre filmer med flygkrasher. Not so very brainy.
Jaha. Så har man varit i Basel också. SAS ordnade visserligen med transport vidare men inte gick det fort! Lugn och fin.
Jag skulle ha landat 09.50 och stod i regnet vid runnelbanestationen Opéra 20.30 och väntade på Isabella.
Lång dags färd mot natt verkligen!
Vi avslutade kvällen med tre rätters middag på indisk resaurant i närheten av mitt hotell.
Det var det enda jag hann med den här dagen och jag som trodde...
Men så är det.
Idag har vi varit till kyrkogården där bland annat Jim Morrison ligger begravd. Den gode Jim hittade vi inte men däremot fantastiska gravar och gångar och kapell. Lite som i Buenos Aires fast ruffigare och ännu mer gotiskt. Stenballt. Jag fick nästan frispel! Rekvisita från Sverige var med och Isabella fick jobba för sin lunch.
Regnet kom och gick. Det får gärna vara grått men inte regn.
Vi drog vidare till La Defénse. En förort med futuristisk arkitektur som måste upplevas. Det är så... bara för mycket. Man känner så liten vid denna monumentala byggnadsstil. Det är Matrix, kliniskt, nazistiskt/kommunistiskt att tja, kameran räcker inte till. Jag som fotograf räcker inte till. Kanske aldrig.
Naturligtvis tilltog regnet men under den fantastiska Stora Båge (Grande arche) fann vi en fristad bland glasväggar. Alltså - missa ej vid besök!
Nu lagar Isabella mat. Ankan var slut i affären så nu ska jag mot mitt bättre vetande äta... kanin! Ja, ta seden dit man kommer.
Vad händer imorgon?
Vet ej.

Inga kommentarer: