måndag 3 mars 2008

Olycksfågeln och kyrkogårdar

En gång på 70-talet visades en brittisk komediserie på TV som hette "Olycksfågeln". Jag & syrran skrattade järnet åt den helmesige engelsmännen men så mycket mer än så kommer vi inte ihåg.
Jag har alltid velat se den igen eller bara kolla upp den. Men vad skulle den tänkas kunna heta på engelska? Förmodligen något helt annat.
Jag vill minnas att jag vid tillfälle har kollat med svt utan resultat men så i helgen blev jag rabiat när jag inte lyckades hitta den på imdb så jag skrev ett mail till svt.
Idag fick jag svar.
Originaltiteln är "Some mothers do 'ave 'em".
Ok... den hade jag inte kommit på själv.
Så jag rattar in den. På imdb kan man läsa folks kommentarer. Tydligen poppis och i England och Australien har man sänt repriser om och om igen. Hade man gjort det här i Sverige så hade inte Monty Python-gänget varit helt ensamma på täppan. Kommer ni ihåg "The goodies" som visades ungefär samtidigt? Gänget bakom den succén rörde sig i samma kretsar som Monty Python.
Och idag är det ingen som kommer ihåg dem.
Buh!
Men.
Jag har en vän - namnlös här - som har "fixat" Olycksfågeln till mig och jag kommer att slå syrran med stor häpnad!
Ett annat beslut är taget idag. Eller i alla fall ett steg på vägen. Ska printa bilder på canvas inför en utställning - har i alla fall bestämt mig för vilket företag som skall anlitas och vad jag vill ha gjort.
Dessutom.
Har köpt analog film till Holgan för "till Paris, till Paris ska vi rida på en gris" - jag ska till en kyrkogård (Pere Lachaise) och plåta. Gravespotting!
Undrar om Isabella vill ställa upp på en plåtning...
Oj, jag blir alldeles till mig i trasorna!
Om allt går som planerat blir det en även kyrkogård imorgon, den balla vid Vasamuseet. Tänkte mig lite hålkamerastuk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bara du nu inte ska ha en repris på Skeppskyrkogården i mörker...det var läskigt!
/A

Anonym sa...

Var du med då?
Jag har varit där idag med Caroline i fullt solsken. Det var kul!
/Inger-Iona