onsdag 27 juni 2007

Klick!

Madonna klagar på att hantverkare i London är slöa. Hon kan inte förstå varför de inte gillar att jobba. I USA jobbar man minsann sju dagar i veckan.
Kanske är hantverkarna i London slöa. Det vet jag inget om. Men att jobba sju dagar i veckan är SJUKT.
Madonna är en robot och amerikanarna dumma.
Inget nytt med andra ord.

Det finns vissa låtar som bara är larger than life. Sen är det dom där som man inte trodde att man gillade men som slår an en ton. För mig handlar det om att både kvävas och vilja cykla eller köra asfort efter E4 eller ännu hellre någon rak och ödslig väg i USA typ Thelma and Louise. Vill du både bli ledsen och glad ska du lyssna på "S:T Elmos Fire". En temalåt från filmen med samma namn. Ett gäng ungdomar på väg ut i livet.
FAN jag vill inte vara här! Jag vill vara tjugo år på 80-talet. DET VAR SÅ KUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Har du funderat på din egen personliga lista över filmer som verkligen har betytt nåt? Den bör inte motsvara andra filmvetares listor. Deras är nämligen anpassade efter hur man skall tycka. Nej, har du skrivit RÄTT är din personlig på ett sätt som ingen annan kan förstå.
På min finns två filmer som sticker ut. Den ena är HAIR. Vilket jag säkert inte behöver kommentera. Den står för Den Totala Friheten.
Den andra är en liten pärla(?) som har glömts bort. Så katastrofalt att jag hittar den inte "där ute".
Jag såg den i USA när jag var au pair i Florida. Där hette den "No small affair" och här hemma fick den det töntiga namnet "Klick".
Det var en av Demi Moores första filmer, den innan "S:t Elmos Fire". Hon en nattklubbsångerska han (Jon Cryer från Pretty in Pink) en yngre, töntig, amatörfotograf.
Hon fri, spännande, bodde i en överdekorerad lagerlokal och han hemma hos mamma.
No small affair.
När jag stapplade ut ur biografen i Hollywood, Florida visste jag tre saker: jag ville börja fotografera, jag ville ha ett rockband och jag ville bo i en lagerlokal.
Det var totalt overwhelming.
Och nu letar jag filmen.
Desperat.
Tjoho! Hittade den! Äntligen - på discshop för 79 spänn.

Inga kommentarer: