torsdag 28 juni 2007

IKEA i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu

Drog till IKEA i morse. Det har tagit halva dagen. Kanske på grund av IKEA har möblerat om. Att gå på default fungerar inte längre.
Mitt första stopp blev sängar.
Enligt min vikt ska jag ha en fast säng. Enligt min smak vill jag ha en mjukare. I längden kasnke fast är bättre.
Resårbotten i naturmaterial är givetvis dyrare. Det låter bättre och mer politiskt korrekt men min plånbok tycker tvärt emot.
När det gäller bäddmadrassen gäller samma sak.
Jag tänker rådfråga min säng-guru som trots titel köpte fel säng. Hon säger säkert hampa och majs. Fast jag tror att hon själv sover på latex...
Drog vidare till rullgarinderna. De rekommenderar att man köper en rullgardin som är något större än fönstret annars kan man kapa skriver de käckt. Nä inte jag. Ohändig.
Mitt fönster är lite special så det blir den som går precis in.
Vidare till gardinstången vars draperi skall hänga framför en stökig bokhylla i arbetsrummet. Den kommer att sticka ut från väggen för mycket men det är ett standardmått. Skit man får ta.
Sen hamnade jag i en mindre djungel. Hittade stora, häftiga relativt billiga växter att så småningom djungla in min tillvaro.
Efter semestern. Längtar.
Kunde inte låta bli en murgröna.
Och så nu dagens nästgodaste kaffekopp.

Några ord om IKEA.
Jag önskar att försäkringskassan och CSN kunde se & lära av IKEA.
Maken till kundvänligt ställe får man leta efter.
Utanför kassorna har de nu satt upp ett bord med fastkedjade verktyg för den som behöver nedmontera sin möbel från fyndhörnan.
Bara en sån sak.

Jag gillar IKEA. Stenhårt.
Claes Olsson är en annan storfavorit.

Inga kommentarer: