söndag 22 november 2009

22 nov Recept på ostbröd

Måste aktualisera Skaldemans ostbröd genom att skriva receptet igen. Det är mycket användbart och smakar neutralt. Det är inte lika gott som ett tyskt bondbröd men å andra sidan är det betydligt nyttigare!

1/4 burk keso (125 g)
1½-2 dl fet riven ost
3 ägg
kryddor, valfritt (t ex oregano)

Separera äggen. Hårdvispa äggvitan. Mosa keson (ev sila av vattnet) med äggulorna, gärna med stavmixer. Blanda ned den rivna osten. Vänd sedan ned äggvitan försikigt.
Klicka ut 8 st runda bröd på bakplåtspapper. Pappret är viktigt annars fastar de på plåten.

Häromdagen gjorde jag dubbelsats. Jag gjorde större bröd för jag ville testa att göra pizza. Det blev så gott att allt är givetvis slut.
Så till veckan är det dags att fylla på lagren igen.
Ikväll består min kvällsmat av två "bröd" med philadelphiaost med vitlök och örter och några skivor prästost. Hade ingen skinka.

Med detta bröd kan du göra paj, tacos, enchiladas, smörgåstårta, lasange och varma smörgåsar.
Happy hunting!

Inga kommentarer: