söndag 22 november 2009

22 nov A nice evening out

Vi började på Wirströms, en bub i Gamla stan med bra ölsortiment. Har aldrig varit där och ja, dagen till ära: drack tjeckiskt. Gillar tjeckiskt. Krook/Giles (forever Giles efter SCA, fast lika mycket Krook) sa sig vara på dåligt humör (märkte inget) efter en misslyckad hockeymatch. Han tittade på och favvolaget förlorade.
Vi väntade på Florian. Som efter hårrakningsfadäs blev mer än måttligt försenad från Uppsala. Han skulle raka huvet. Hinner med tre breda stråk när rakapparaten dog.
Snacka om bad hairday. Tillslut dök han upp - med maffig mustasch.
Påminner om Sean Connery ur filmen "The man who would be king". Michael Caine till vänster.
Sen gick vi vidare till Pelikan, restaurang/krog på Söder som jag, taget ur minnet, blandar ihop med Kvarnen. Kvarnen är bullrigare om man säger så. Där fanns Degen med entourage, firandes sin 35 årsdag. Vi smög upp och la tassarna över ögonen: titt-ut.
Och man kan ju säga som så att ja, grabbar har en annan jargong och jag som har suttit mest och klappat katt de senaste månaderna och däremellan haft sansade, kulturella samtal blev en smula chockad till en början.
Vi drog givetvis gamla SCA-anekdoter och en del hade man klarat sig utan... More I needed to know.
Men jag hade kul. Typ huvudsaken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

lite läskigt att se dessa killar, numera lite gråhårigare, för man fattar att ganska lång tid har gått sedan man sprang runt på rabbisfältet...

Anonym sa...

Jag tror ju alltid att tiden står still och blir chockad när jag börjar räkna efter.
Det är därför jag inte gillar matte!