lördag 10 januari 2009

Funderingar igår natt

Drack kaffe för sent igår kväll och fick sota för det. Låg sömnlös och knappade runt bland kanalerna, hamnade på TV8. De har bra program emellanåt men jag tenderar att glömma bort kanalen mest på grund av fel läge i Aftonbladets TV-bilaga.
Nåväl.
Det finns ett program som heter "Frånvarande". En panel diskuterar en TV-personlighet. Häromdagen var det Carolina Gynning och igår var det komikerduon Filip & Fredrik som skulle granskas. Först tänkte jag inte titta men jag fastnade till en början för att Alex Schulman satt i panelen. Jag kunde inte ta ögonen ifrån honom av två anledningar. Förlåt, men karln' är ju jätteful, osmakligt ful. Andra anledningen var ett konstigt plåster i pannan. Ja, jag sa ju att det inte var något väsentligt på de andra kanalerna.
Nåväl.
Det hela visade sig vara jätteintressant. Hela upplägget faktiskt. Diskussionen och dess innehåll, ja men även fenomenet i sig. Att "vi", jag i det här fallet, sitter och bevittnar en seriös diskussion om personer som är offentliga för mig men nästintill kompisar för dem i panelen.
Mediabranschen är en vidare cirkel av människor som tillhör samma gäng. En socitetsring som inte nödvändigtvis bor på Östermalm och kallas för Noppe. De besitter en annan sorts makt än de som övertar pappas miljoner. Om det råder inget tvivel.
Det man bör ha i åtanke är att likväl som stor konkurrens råder, ger man favörer till egna vänner. Det som i våra ögon, på avstånd ser ut som ett redigt beslut baserat på kvalitet (som drabbade gärna framhäver), kan på nära håll vara ren och skär svågerpolitik.
Ja, var har jag varit?
Vidare: intressant är också hur F&F har gått från att vara utskällda till att bli geniförklarade. Det är väl en bättre väg att gå, än att vara poppis och falla hårt i asfalten.
Jag har några blåmärken vid närmare granskning.
Nu ringde grannen på och vill bjuda på vin. Och det tackar man ju inte nej till!

Inga kommentarer: