söndag 16 september 2007

Skärgårdsturen blev av tillslut


En dag i skärgården suger all kraft ur en. Och börsen är tom. Vill man vara cynisk kan man säga att det blev en dyr promenad.
Jag och Caroline pratade om en skärgårdstur på försommaren. Vi skulle dra i augusti på en tur till nån ö.
Detta skjöts upp och sommaren försvann fort som fan. Kvar blev en full almanacka och försöka pricka in en dag med halvbra väder.
Det blev den här helgen men även den krympte.
Nåja. Vi hade tur med vädret, det började regna först när vi satt på färjan hem. I övrigt kan man säga att Grinda var öde denna tid på säsongen. Det var fler får än människor - om man säger så. Fast det spelade mindre roll - vi hade det mysigt och trevligt ihop. Och motion fick vi.
Vid kajen stod ett fyrkantigt uthus med toppigt tak. En miljö som lockar till att ta av linslocket om man säger så.
När jag kom hem var jag genomfrusen och trött, nästintill illamående. Vätskebrist? Nåja. Nu är den gjord - Skärgårdsturen.

I övrigt har jag inte förstått den stora diskussionen om Facebook - faran och fascinationen. Varför skulle Facebook vara mer farligt än allt annat som sker över internet och elektroniskt; chatt, sms, hemsidor, myspace etc. Det är faktiskt så det låter.
Jag har Facebook men jag har inte iddats, precis som med Myspace, att sätta mig in i alla funktioner och "vad man kan ha det till".
Jag har hemsida och bloggar och kolla andras bloggar. Däremellan ska jag jobba, ta hand om hem och katt och motionera. Vad begär ni av mig?
Nu har jag två till sidor att ta hand om och upprätthålla.
Jodå. På mailen kommer förfrågningar om att "adda" till min sida. Det har varit kompisar från förr (inte förr-förr) utan i nära nuet och jag har fått jobbförfrågning via myspace. Men också folk som jag inte har en aning om, som vill adda till min sida. Hur de har hittat mig därute, bland miljoner, är en gåta stor som något. Ingen ego-booster bara konstigt.
Nu ska jag avrunda kvällen med glass och en riktigt bra engelsk deckare - Dr Tony Hill - det vill säga "Mord i sinnet".
Och sen nån dag framöver ska jag bara plocka med hemsidor och sånt tjafs.
I övrigt kan jag säga att jag gjorde en nytt bildspel igår så prestationsångesten har lagt sig lite. Så småningom kommer bildespelen ut på hemsidan, för den som undrar och är intresserad.

Inga kommentarer: