tisdag 19 augusti 2008

Vad handlar det om?

Så mycket pyssel det är med uställningar. Att fixa bilder och lokal är bara en lite del: sen kommer allt det andra: namnskyltar, vin, plastmuggar, sopsäck, prislista (hu...), flyers, utskick, ljussättning, spik, hammare, vattenpass, mäta, visitkort, våndas, vaser, några ord om sina bilder...
Allt tar sin tid. Mest tid tar funderingar kring pris och vad allt handlar om. Sånt kan man skita i men på frågan...
Ja, vad handlar det om? De som ställer ut dokumentär-aktiga bilder, där är handlingen given. Eller? Ett tjejrock-band i Kina. Handlar det bara om det?
Jag har ingen aning om mina. Eller varför ska jag berätta? Då hade jag skrivit en bok istället. Eller ett häfte. Bilder är bilder som kan tala för sig själv eller vara helt obegripliga.
Jag köpte ramar i Argentina för jag hade en visuell idé som jag har burit på länge. Sen satte jag mig ned med kaffe och dator och la ihop allt. En gryta. Öppnade kylskåpet och gjorde en gryta som aldrig mer kommer att tillagas på samma vis.
De är original. Ram som innehåll.
Men jag, likt alla andra, vill snabbt sätta en liten sortering-etikett på det vi betraktar. Det är något nedärvt. För gjorde vi inte det, hade vi som mänsklig varelse aldrig överlevt.
Så var så god - leta.

Inga kommentarer: