söndag 10 augusti 2008

Marknad, regn och kattfight


Terrorn lugnade ned sig på kvällen. Båda nissarna trippade ut och kvar blev min vettskrämda röd tott. Hon vågade sig fram, åt en massa och somnade i fönstret.
Annars är favoritplatsen under värdparets säng.
Just nu ligger Frasse ovanpå och Rödluvan under. Ingen verkar veta av den andres existens.

Detta inifrån Kapitelhusgården, Visby. Vi åt lunch där idag. Det var tio år sedan sist.
Medeltidsveckan var ju nåt jag bevistade varje år i åtta års tid. Nu har det gått tio år sedan jag sist var i närheten av en Medeltidsvecka. Och nu bara idag. Massor har hänt sedan dess. I mitt liv, i andras liv, i föreningen, på Gotland. Visst, jag har blivit underrättad men nu har jag sett det själv. Själva marknaden, vilket är hjärtat kan man säga på Medeltidsveckan, är flyttad sedan år tillbaka till Gotlandsänget, dvs utanför Botaniska trädgården, närmare Nordergravar. Det är bättre saker, mer medeltid skulle man också kunna säga och framför allt mysigare och lättare att ta sig runt.
Men det låg nåt sordinaktigt över hela stället. Nåt sömngångaraktigt. Dagen-efter. Det är sista dagen, folk packar ihop sina saker. De stackars satar som har bott i lägret måste tampas med blöt tältduk.
Been there, done that.
Men jag stötte på några från förr men ingen av de jag hanged around med.
En kvinna/tjej, Helenahar sytt kläder i mitt kök i Bagarmossen. Efter en stunds samtal framkommer det att hennes kusin gick i min klass på Kulturama, en av the fab four!
Världen är liten.
Mindre än somliga tror.
Annars var det Akinna (avflyttad till Umeå) och Plåstret Niklas (ska dra till Japan). Skymtade Ankan på en pall på en pizzeria och paret Hoas stod som vanligt på marknaden.
Men så mycket mer var det inte.
Sen kom regnet.
Och vi drog till Snäck för en mer mundan fotografering.

Inga kommentarer: