måndag 9 februari 2009

Vardag: Lyckades knuffa undan reellt arbete en dag till och tog mig vad som visade sig vara en välbehövlig dag i Södertälje. Trots pendeltågstrul, lyckades jag ta mig dit och blev bara 25 minuter försenad. Jag & Carro gick runt men satt mest på ett mysigt café och pratade om personlig utveckling, så kan man sammanfatta det. På en Fair Trade-affär köpte jag Café Organico, jättegott kaffe. Sist jag drack det var för typ femton år sedan. Det var Kristina som serverade mig och sa att det var "handstampat kaffe av typ peruanska bönder". Saknar Kristinas roliga beskrivningar.
Köpte torkad fisk till Tigger, en vit, hårig myntaindräkt mus till Rödluvan (som hon leker med nu) och en ring från Indiska till mig. En likadan som jag tidigare har slarvat bort. Har en tendens att slarva bort ringar.

Tips: Ikväll 20.30 tittar jag på första avsnittet av sex i tvåans dokumentärserie "Nya vädrets offer". Såg en intervju häromdagen med den sympatiske samiske journalisten och programledaren Samuel Idivuoma och blev nyfiken. Han har med TV-team åkt runt i den arktiska delen av världen och bott hos olika urinnevånare. Tanken är att visa på vilket sätt deras liv har förändrats i takt med den globala uppvärmningen.
Det som fångade mitt intresse var att jag kom på att jag vet så lite om deras levnadsvillkor, att is & kyla skräck-fascinerar mig, att färsk sälmage är något jag aldrig skulle äta men kanske blev tvungen till om jag var tvungen till det. Programmet går i massa repriser och annars finns ju alltid SVT:s hemsida.
Sedan avslutar jag kvällen med en drös engelska mord. "Mördare okänd" är en serie jag verkligen rekommenderar. Plöjer de avsnitt jag tidigare har missat. Eller som mamma skulle ha sagt: en film är inte bra om ingen dör.

Inga kommentarer: