onsdag 18 februari 2009

Bild jag har missat

Varvar de tråkiga taggningarna med att börja gå igenom vilka bilder som skall skickas iväg bildbyrån. Knappast nya men inga jag direkt har arbetat med. Hittar en vars bildkomposition är så ofantligt typiskt mig. Det var i somras. En kall junidag i Vittjärv. Grabbarna deppade över dåligt fiske och jag deppade över utebliven sol.
Lyssnar på Lily Allen. Så skitabra! Har missat henne. Precis som med så mycket annat.
Rödluvan fick ny, fräsch kattsand idag. Och en myntamus. Den var torr och rosa när jag slängde den på golvet. Sen blev den raskt blöt och murrig. När jag kammade Kräket var hon marinerad i grusig mynta.
Funderar lite över melodifestivalen. Vad sker bakom kulisserna egentligen? Hur väljs låtarna ut? Och hur väljer man vem som skall framföra bidragen? Kan tänka mig att hela hösten egentligen bara är en lång förhandling artister och låtskrivare emellan. Och längst bak står skivbolagen och gnuggar sina händer. Nedladdning till trots. Make no mistake.
Tänker: alla i branschen har ju redan hört alla låtar, när de har vandrat runt i plaskdammen på jakt efter rätt artist. Vem tar, vem roffar och vem ratar?
Det är rätt rörigt när man börjar dra i tåtarna: Kempe skriver för BWO och Bard skriver för Amy. Och Amy är en robot. En robot på 17 bast som sjunger som en tio åring med helium i lungorna. Hon och Emelia får inte gå till nån final. Please!

Inga kommentarer: