söndag 28 december 2008

Har precis gjort räkningarna och jag blir lite fundersam: det var ju så få. Har jag missat nåt?
Några filmrekommendationer och varningar:
"Ten inch hero" är en supermysig och varm film. Värmer i kylan.
"Twilight" är helt överskattad film. Fyller inte ut en biograf, känns mer som ett tröttsamt avsnitt i nån vampyrserie. Alltför många repliker består av ett konstant hummande ackomanjerat till en rad tillgjort nervösa blickar. Dåligt skådespeleri. Dessutom inträffar nåt i slutet av filmen som är för mig obegripligt.
Handlingen i stora drag: Huvudrollstjejen flyttar till sin pappa och träffar en kille, som är vampyr. Det ser hon inte som ett problem utan efter några turer, blir de ett par. Hans vampyrfamilj accepterar det typ med en gång. Sen dyker det upp ett gäng andra vampyrer, som till skillnad från vampyrfamilj nummer ett, inte enbart festar på djur, utan attackerar människor. OK, så långt ok.
Men så får motståndargänget lukt på Bella, som huvudrollstjejen heter. Så börjar en jakt. Vampyrfamiljen måste skydda Bella.
Men varför i herrans namn jaga runt på den bruden när stan är full av andra människor att kalasa på?
Fattar ni? Totalt ologiskt. Sånt blir jag störd på när jag ser film.
Annat som har spelat ut sin roll är en del engelska deckare. Kommisarie Morse dog ju för några år sedan, nu fortsätter hans assistent Lewis.
Och jag vet inte - det är för... tillrättalagt helt enkelt.
Jag väntar fortfarande på en skitig variant av Avalons dimmor, i samma kapacitet som Rome. Då jävlar. Men until then...
Serien "Merlin" är gullig, mysig och lagom matiné.
Snart är tidsfristen slut. Snart börjar jobb och vardag igen. OCh jag som har trivts så fantastiskt bra med värmeljus, mandariner och katt.
Inget varar förevigt.

Inga kommentarer: