söndag 21 december 2008

Hair

För många herrans år sedan, en gång på nittiotalet, fick jag tipset av en tjej att sluta tvätta håret. Hon slutade helt med hårtvätt på traditionellt vis. Det enda hon gjorde var att att skölja håret ordentligt varje gång hon duschade. Till en början fortsatte hårfettsproduceringen men efter en vecka eller två stabiliserades det hela och håret blev mycket bättre. Bättre kvalitet, finare lyster och glans. Hon hade fantastiskt hår.
Något år senare gjorde jag samma sak. Jag hade en kort frisyr på den tiden, så lite fett i kalufsen spelade mindre roll. Det såg bara busigt ut. Och mycket riktigt efter en kort tid stabiliserade det sig. Idag kommer jag inte ihåg hur länge jag höll på. Minst ett halvår. Jag kommer ihåg att mina arbetskamrater på SvJ följde det hela med stort intresse. Men min dåvarande frisör, hon som hade den dåliga smaken att senare klippa mig som Mon Chichi, skakade oförstående på huvudet och ville knappt ta i mina strån. Förmodligen har hon, enligt mig, också konstiga åsikter om LCHF. Men det är en annan historia. Stor parantes.
År senare får jag höra att en god vän till mig kör något liknande: balmsam-metoden eller non poo-metoden.
http://www.lockigt.com/c/showthread.php?s=a290eed50fcb3d2e6e9b65bbaa2d0e81&t=93
Det går ut på att man tvättar håret med balsam och det skall visst få en hejdundrande effekt. Bäst är billiga balsam. Min kompis använder coops så nu har jag börjat. Typ tredje tvätten.
Det som är grejen är att produkten skall vara silikonfri.
Alltid denna silikon. Men mer utförlig information om detta finner du på alltså på http://www.lockigt.com/
Visst är det kul och spännande när man avslöjar etablissemanget i de allra minsta av vardagssituationer. En liten aha-och revanschkänsla när man resten av tiden tråkigt nog är så lurad.
Reclaim the hair.
Alltid detta fett. Eller hur?

Inga kommentarer: