onsdag 15 oktober 2008

Liljevachs och mentala resor

Liljevalchsbilderna är faktiskt klara. Är inte så nöjd med dem. Inte som de som hänger på teatern. Fast jag hann jobba mer med dem och då blir det alltid bättre. Så nu är det klart. Anmälningsavgiften är insatt på konsthallens konto och bilderna ligger klara för utskick.
Var vänlig håll tummarna. Alla ni har.
Liljevalchs är en fjäder i hatten. De gånger jag har varit där har jag dock inte blivit särskilt inponerad av innehållet. Det är väldigt ojämnt om man säger så. Hur urvalsprocessen sker eller vilka kriterier man tittar efter vet jag inte. Och lika bra är väl det. Viss typ av strategi är inte min starka sida. Man blir lätt cynisk.
Det har gått några dagar sedan jag kom hem. Blev direkt inkastad i samma typ av aktivitet som jag lämnade - med andan i halsen. Har precis stigit ur duschen och passar på att skriva några rader medan jag torkar. Kan inte tänka klart. De bilder som ligger portionerar jag ut lite senare. Tänkte att helgen skulle bli ledig - typ - men det kan jag nog fetglömma.
Har så mycket funderingar runt Norge, familjen och förändringar i samhället. Jag kan "besöka" det mentalt vid tillfälle men det går inte att bära med sig det dagligen. Jag blir bara nedstämd då. Och är man nedstämd så fördelar man det på omgivningen också. Det blir tungt och slutligen cyniskt. Jo, faktiskt.
Vi ska ju alla dö.
Vad är kvar att leva för?
Äh, jag orkar bara sånt i portioner och just nu ska jag äta nåt annat.
Jag tog en långis i parken igår. Det var fint väder, liksom idag, och färgerna... Det blev ännu bättre med mina solglasögon.
Ska försöka hinna med en tur idag också. Trots två plåtningar.

Inga kommentarer: