måndag 17 maj 2010

17 maj Bojkotta Mc Donalds

Äter inte så ofta på McDonalds. Men funderar på att bojkotta stället all together. Såg Dokument inifrån igår på Svt2 och blev lite beklämd minst sagt över deras lönefusk. Man ändrar i de anställdas arbetstid, så det ser ut som de har jobbat mindre än vad de har gjort. Och det är ganska mycket tid man snor åt sig.
Men hur är det på andra ställen då, kan man undra?

1 kommentar:

McDonald's sa...

Hej, det är jättetråkigt att du inte vill besöka oss längre, men vi hoppas att kunna återfå ditt förtroende. Dokument inifrån visar på ett antal fel och brister som inte på något vis kan accepteras. En medarbetare som har drabbats av något felaktigt agerande från McDonald’s sida är en medarbetare för mycket. När vi får reda på felaktigheter utreder och åtgärdar vi dem alltid. Vi samlar nu in ytterligare fakta kring de påståenden som framkom i programmet.

Under mars och april genomförde vi ett antal åtgärder inom HR-området för att förstärka våra schema- och lönerutiner ytterligare. Bl. a med utbildning, ett vidareutvecklat IT-system, genomgång på samtliga restauranger och förstärkt interninformation gentemot samtliga medarbetare om deras rättigheter och skyldigheter.
Dokument inifrån ger inte en balanserad bild av McDonald’s. Våra medarbetarundersökningar visar t ex att den stora majoriteten av våra 12 000 medarbetare är nöjda med sin arbetsplats och många av våra medarbetare har hört av sig och känner inte igen den bild som programmet visade. Men jag vill betona att vi nu samlar mer fakta om det som framkommit och där vi har gjort fel kommer vi att ta fullt ansvar för det och åtgärda det.

Ni kan fortfarande chatta med vår personalchef och vår kvalitetschef på www.fragamcdonalds.se

Hälsningar
Sara Jansson, McDonald’s kundservice McSvar