fredag 8 mars 2013

8 mars Vi testar på andras bekostnad

Plötsligt slår det mig igen: det sorgliga minnet av katastrofal undervisning i högstadiet. 
Jag gick tyvärr i en klass där ett lärarlag valde att experimentera med vår undervisning, i sån grad att vi varken hade naturämnen eller svensk grammatik. Istället lämnades vi nästintill vind för våg att ta ansvar för vår egen undervisning. 
Trettonåringar! 
Om jag finge tag på de vuxna som lät det här ske, skulle jag skjuta sönder knäskålarna. 
Var det därför X & Y brände ned Centralskolan i Boden?

6 kommentarer:

Anonym sa...


www.lararnashistoria.se/sites/default/files/wB_Lararhistoria_0022.pdf
Läs en bit så förstår ni vad inger menar.....

Anonym sa...

Jag har faktiskt gjort en undersökning av utgången av detta i ett statistik moment på universitetet och det var faktiskt oväntat positivt resultat till "vår" fördel. Trots lägre efter grundskole utbildning hade vi högre årslöner och högre arbetsbefattning än elever som fått traditionell undervisning - så någonting gjorde dom rätt , och skolan idag är än mer "process" baserad än vad vi upplevde. / Mari

Anonym sa...

PS X&Y hade nog brännt ner vilken skola de än gick på

Inger/Iona sa...

Jo jag känner till undersökningen eftersom du har berättat det för mig. Men jag gillar ändå inte hanteringen av oss under tiden vi gick i skolan. Dessutom - ni från Centralskolan var förberedda. VI från byn visste absolut ingenting. Inte ett ord, inte en introduktion. Ingenting. Jag minns att jag sa till mamma: "Vi leker bara". Nåt i den stilen. Vi lämnades åt vårt öde. Och har vi klarats oss är det inte tack vare experimentet. Enligt mig. Och nerbränningen av skolan - äh, det berodde på annat. Det fattar jag också!

Anonym sa...

Ursäkta upprepningen, jag har förstått att (brist på) undervisningen har upprört många, jag själv tycker dock att jag har utvecklat en ovärderlig social kompetens genom detta "experiment " men som du påpeka så hade vi stadsbarn några fler år. / Mari

Inger/Iona sa...

Fast jag ser verkligen inte kopplingen att det har med skolgången att göra - social kompetens. DEN egenskapen kommer inte från KG Nordström!